За підтримки міжнародних організацій в громаді стартує проєкт "Літні активності" для дітей і підлітків

  • 1149

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Війна змінили життя кожного, але для дитячої психіки вона стала непростим випробуванням. Багато дітей були змушені полишити рідні домівки. Ті, що лишилися вдома, теж втратили звичні для свого віку речі - літній відпочинок, оздоровлення, цікаве дозвілля. Щоб хоч якось підтримати українських дітей психологічно і допомгти в цей період Громадська організація DOCCU у співпраці з фінською організацією Finn Church Aid (FCA) взялася за організацію літніх дитячих клубів для громад Чернігівської області (DECIDE Summer clubs). Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту селищної ради подали заявку на участь  в проєкті організації літніх активностей і  Куликівська громада була відібрана серед інших громад Чернігівщини як учасник проєкту.

18 липня делегація представників організації DOCCU та  фінської організації Finn Church Aid (FCA)  приїхали з ознайомчим візитом до Куликівки. Гості зустрілися із селищним головою Юлією Постернак та оглянули локації, де будуть організовані літні активності для дітей. 

Найперша вимога міжнародних партнерів і організаторів проєкту - це безпека учасників. Тому ивчали ретельно можливості  і ситуацію на місці.

Під час зустрічі організатори наголосили, що діти не менше, а може й більше страждають від наслідків війни, тому дуже важливо створити всі умови для того, щоб діти різного віку змогли цікаво провести літні дні, дізнатися більше про свою країну, її історію, культуру, звичаї, краще розуміти як влаштоване життя в громаді. Активне змістовне дозвілля, психологічна підтримка та широкі можливості для розвитку дітей – головна ідея організації літніх активностей. Тематичні напрями: соціально-психологічна підтримка дітей і підлітків, освіта з прав людини та освіта для демократичного громадянства, організація квестів з історії громади, пропагування здорового способу життя, ознайомлення з правилами безпеки життєдіяльності, удосконалення іноземної мови, арт-терапія. Спілкування з волонтерами з різних країн дасть можливість дітям і підліткам підвищити рівень своїх знань іноземної мови та завести нових цікавих друзів.