Розширена нарада при селищному голові: громада має ретельно підготуватися до зими

  • 1327

Фото без опису

Фото без опису

21 липня селищний голова Юлія Постернак провела розширену нараду за участі своїх заступників, керівників структурних підрозділів селищної ради, установ селища. Керівники прозвітували про підсумки роботи минулих двох тижнів, озвучили коротко завдання і проблеми, над якими працюватимуть найближчим часом.

Коротко про головні теми наради:

  • Керівники установ, комунальні служби мають подбати про обстеження комунікацій і мереж, про ретельну і планомірну підготовку своїх  будівель і споруд до роботи в осінньо-зимовий період. В умовах війни – всі працюють в режимі жорсткої економії бюджетних коштів, однак мають передбачити всі можливі ризики, пов’язані з проходженням опалювального сезону.  
  • Бюджетний процес залишається складним. Дохідна частина бюджету виконана  на 81,6 %. 
  • Служба у справах дітей, Центр соціальних служб спільно з дотичними службами продовжують виїзні обстеження родин з дітьми, які перебувають на обліку служб, надають консультативні та практичні послуги. 22 липня в громаді в приміщенні Управління ОКТСМС працюватиме група психологів та юристів громадської організації MART, які надаватимуть безкоштовні консультації населенню. На зустріч запросили зокрема родини з дітьми, які перебувають на обліку Служби.
  • Медичні заклади працюють в звичному режимі, надають послуги населенню, також займаються заготівлею овочів і ягід для харчоблоку, підготовкою будівель до зимового періоду, співпрацюють з благодійними організаціями і фондами щодо отримання гуманітарної допомоги, зокрема миючих і дезінфікуючих засобів, засобів гігієни, ліків.
  • У громаді за підтримки міжнародних організацій стартує проєкт літні активності для дітей і підлітків(організація змістовного і цікавого дозвілля, зміцнення навичок знання іноземної мови за участі волонтерів з різних країн). З метою збереження і ефективного використання триває перевезення матеріальних цінностей із закладів, що закрилися в діючі освітянські заклади.
  • Тривають роботи з благоустрою: на часі обкошування територій. Необхідність економії коштів не дозволяє проводити роботи в минулорічних обсягах, але комунальники в міру можливостей дбатимуть про порядок територій.
  • Фахівці селищної ради продовжують роботу з оформлення документації і внесення даних в єдиний державний реєстр за результатами обстежень житлового фонду, інших будівель і споруд, які постраждали внаслідок бойових дій.

Обговорили і інші поточні питання, визначили завдання на найближчі тижні. За результатами наради Юлія Постернак дала відповідні доручення виконавцям, зокрема забезпечити генераторами, які громада отримала від Програми U-LEAD з Європою, установи і підприємства критичної інфраструктури, об’єкти укриття, а також з ретельно готувати свої приміщення до роботи в осінньо-зимовий період.