Команда ГО «MART» спілкувалася та працювала з жителями Куликівської громади

  • 997

Сьогодні, в умовах війни, вкрай важливо приділяти увагу найменшим мешканця громади, нашому  майбутньому – дітям. Їх вразливі душі потерпають від жахіть сьогодення та недостатньої уваги з боку дорослих.

Тому  правозахисна громадська організація «МАРТ», за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», вже декілька років працює в інтересах дітей та захисту їх прав, а також надає юридичні та психологічні консультації вразливим групам  населення Чернігівської області.

22 липня психологи організації разом із спеціалістами Куликівської селищної ради провели  у Куликівській громаді захід з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. Ірина Лісовецька (психологиня проєкту та методистка Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області) проводила заняття та спілкувалася з дітками. Вони малювали чарівні парасолі, які захищають їх від усіх незгод. Під ними діти писали та зображали те, що приносить їм радість, заспокоює. Провели руханку під кінець заняття. Завершили зустріч солодкими подарунками для малечі.

Батьки дітей отримали юридичні консультації від юристів організації Дмитра Науменка та Владислава Мишка. Також спеціалісти надали індивідуальні консультації для дітей та дорослих.

На зустрічі із представниками соціальних служб громади   обговорили аналіз ситуації щодо дотримання прав дитини та надання соціальної підтримки населенню в умовах воєнного стану.