День Української Державності в Куликівській громаді

  • 1065

Фото без опису

 

28 липня  Україна вперше відзначає День Української Державності. Це свято було встановлене Указом Президента України від 24 серпня 2021 року з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, спираючись на історію української державності, яка сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за часів князя Київського Володимира Великого — державотворця, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Руси, спадкоємцями якої є, зокрема, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна.

 

В умовах повномасштабної війни цей День набув особливої значимості для кожного свідомого патріота України, а надто для тих, хто сьогодні на передовій захищає право України на власну державність.

 

Куликівська громада доєдналася до багатомільйонної когорти українців в державі і за її межами і відзначила День Української Державності урочистим зібранням на площі Куликівки. Ведуча Інна Янголь коротким екскурсом в тисячолітню історію України змусила кожного учасника зібрання відчути себе частиною цієї історії, творцями перемоги і величного майбутнього держави Україна.

 

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які поклали життя на вівтар свободи і незалежності України. 

 

Два символи Української Державності – Гімн і Прапор одночасно здійнялися в небо над Куликівкою. Підняли жовто-синє полотнище на флагштоку біля селищної ради Куликівський селищний голова Юлія Постернак і начальник третього відділу Чернігівського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки  майор Артем Струк.

 

Після завершення урочистостей відвідали на селищних кладовищах поховання загиблих і померлих захисників України та поклали квіти на могили воїнів.

 

До відзначення важливої дати долучилися і села громади. У Дрімайлівці, Жуківці, Дроздівці, Ковчині, Виблях, Вершиновій і Баклановій Муравійках, де також є поховання представники місцевої влади і активісти поклали квіти і вшанували пам’ять захисників.