Засідання виконкому: бюджетний процес залишається складним

  • 1023

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

5 серпня відбулося чергове засідання виконавчого комітету селищної ради. Вела засідання селищний голова Юлія Постернак.  Члени виконкому та запрошені розглянули 10 питань порядку денного. Половина з них ( 5 питань) стосувалися роботи Служби у справах дітей, зокрема щодо захисту прав дітей соціально вразливих категорій: надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, встановлення піклування над дитиною, влаштування дитини до інтернатного закладу.

Заслухали звіт начальника Служби у справах дітей Антоніни Вересоцької про роботу у 2022 році. Доповідачка зазначила, що через війну  Чернігівський центр соціально-психологічної реабілітації дітей зазнав руйнувань і зараз не працює, тому наразі в кризових ситуаціях немає куди тимчасово влаштувати дітей з неблагополучних сімей. Також окремі інтернатні заклади під час активних бойових дій без погодження зі Службою повернули дітей назад в родини, не переконавшись, що там є нормальні умови для проживання дитини. Але Служба вживає всіх заходів для захисту прав дітей з таких сімей.

Начальник фінансового управління селищної ради Наталія Качкарда прозвітувала про виконання бюджету селищної ТГ за І півріччя 2022 року: За 6 місяців 2022 року до бюджету селищної   територіальної з урахуванням трансфертів надійшло доходів 59625,4 тис. грн, у тому числі до загального фонду – 57828,9 тис. грн, до спеціального фонду –  1796,5 тис. грн.

Надійшло податку на доходи фізичних осіб у сумі 16588,5 тис. грн, бюджетні призначення виконано на 87 %, недоотримано 2473 тис. грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяг податку зменшився на 1352,7 тис. грн або на 7,5 відсотка, що обумовлено заборгованістю по заробітній платі, скороченням працівників, припиненням господарської діяльності. У структурі власних доходів  бюджету громади ПДФО займає 59,6 %. (У 2021 – 54,9%).  Найбільшими платниками даного податку є: управління ОКТСМС - 2765,1 тис. грн, СФГ «Колос» - 1895,2 тис. грн, КНП «Куликівська ЛПЛ» - 1328,9 тис. грн, та Чернігівський ОТЦК та СП - 702,3 тис. грн.

Виконання плану по податку на нерухоме майно, та платі за землю становить 69,8%. У порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяг податку зменшився на 2727,2 тис. грн або на 31,3 відсотка. Залучено до бюджету у першому півріччі  2022 року 5976,7 тис. грн. Найбільшими платниками по даних податках є: селянське фермерське господарство «Колос» – 1759,2 тис. грн, ТОВ Гетьманське – 803,1 тис. грн, ТОВ ГОРБІВ АГРО-543,8 тис. грн та СТОВ  «АГРОСТАРТ - Україна» –   402,4 тис. грн.

Освітньої субвенції надійшло у сумі 24519,6 тис. грн, що менше на 86,8 тис. грн   у порівнянні з  відповідним періодом минулого року.

Із загального фонду  бюджету за 6 місяців проведено видатків на  суму 51891,1 тис. грн,  що становить 60,4 відсотка  до уточнених призначень звітного періоду.

Бюджетний процес у громаді складний, що обумовлено у великій мірі впливом війни на економіку держави.

Рішеннями виконкому також затвердили перерозподіл видатків бюджету для фінансування першочергових потреб в  освітянській галузі ( оплата енергоносіїв) та розрахунки різниці в тарифах по Куликівському ВУЖКГ за ІІ квартал 2022 року.

Призупинено діяльність Дрімайлівського ЗЗСО І-ІІ ст. Педагогічний персонал закладу працевлаштований в інші освітні заклади, діти за вибором батьків навчатимуться також в інших закладах громади.

З метою впорядкування і догляду в подальшому за місцями поховань  захисників України на новому кладовищі смт Куликівка рішенням виконкому відведено сектор для почесних поховань.

Детальніше з рішеннями виконкому можна ознайомитись на цьому ж сайті за посиланням: Документи засідань виконавчого комітету. Рішення будуть оприлюднені в термін до 5 робочих днів від дня ухвалення, відповідно до чинного законодавства.