Сесія селищної ради: заклади освіти отримали фінансову автономію

  • 1959

 

10 серпня відбулася двадцять перша сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяли  участь керівники окремих структурних підрозділів та установ селищної ради, старости старостинських округів громади. Вела сесію селищний голова Юлія Постернак. На порядок денний сесії було винесено 25 питань.

Детальне обговорення внесених на сесію питань відбулося на спільному засіданні постійних комісій селищної ради, яке передувало пленарному.

21 сесію  можна сміливо назвати «освітянською» оскільки 14 з 25 питань порядку денного прямо чи опосередковано стосувалися реформування освіти.

Отже, коротко про основні рішення 21 сесії селищної ради:

  • Затверджено передавальні акти майна Вересоцького, Горбівського, Ковчинського, Салтиково-Дівицького, Дрімайлівського закладів дошкільної освіти. Рішеннями попередньої сесії ці заклади були реорганізовані шляхом приєднання, відповідно,  до Вересоцького, Горбівського, Ковчинського, Салтиково-Дівицького ліцеїв та Дрімайлівської гімназії.    
  • Комунальний опорний заклад «Куликівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів» Куликівської селищної ради перепрофільовано та перейменовано на «Куликівський ліцей Куликівської селищної ради». До складу ліцею також увійшли: філія Жуківська гімназія, структурні підрозділи – Жуківський заклад дошкільної освіти «Веселка» Жуківської гімназії,  Дроздівський заклад дошкільної освіти «Золотий ключик» Жуківської гімназії, дитячо-юнацька спортивна школа та Центр позашкільної освіти. Відповідно затверджено Статут Куликівського ліцею, положення про Жуківську філію та структурні підрозділи ліцею.
  • У зв’язку з приєднанням до Куликівського ліцею припинено юридичні особи Куликівської дитячо-юнацької спортивної школи Куликівської селищної ради, Куликівського центру позашкільної освіти Куликівської селищної ради, комунального закладу «Дроздівський заклад дошкільної освіти «Золотий ключик» Куликівської селищної ради», комунального закладу «Жуківський заклад дошкільної освіти «Веселка» Куликівської селищної ради».
  • Затвердили нову редакцію Статуту комунального закладу «Центр культури, дозвілля і творчості». В статусі структурних підрозділів (не юридичних осіб) до Центру приєднали сільські клубні заклади.
  • З метою удосконалення та упорядкування мережі бюджетних установ, економного та раціонального використання бюджетних коштів, реалізації державної політики у сфері забезпечення бухгалтерського обліку бюджетних установ та забезпечення їх фінансової автономії створили комунальну установу «Центр з обслуговування закладів освіти та культури» Куликівської селищної ради. Дана установа на договірних засадах буде займатися питаннями фінансово-господарського обліку та звітності установ освіти і культури.
  • На виконання вимог чинного законодавства в галузі освіти щодо забезпечення розширення автономії загальноосвітніх навчальних закладів сім закладів: Куликівський, Горбівський, Вересоцький, Салтиково-Дівицький, Ковчинський ліцеї, Куликівську мистецьку школу та Куликівський заклад дошкільної освіти «Ромашка» Куликівської селищної ради переведено на умови самостійного ведення господарської діяльності та бухгалтерського обліку з 01 вересня 2022 року,  тобто  на фінансову автономію.
  • Внесли зміни до Програми надання адресної одноразової грошової допомоги на 2021-2023 роки, додавши до переліку осіб, які мають право на першочергове отримання матеріальної допомоги членів сімей військовослужбовців, членів сімей учасників бойових дій, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранень, контузій, каліцтв, травм, отриманих після введення воєнного стану (у період дії воєнного стану) .
  • Затвердили Програму профілактики правопорушень на території Куликівської селищної територіальної громади на 2022 рік.
  • Надали згоду та прийняли безоплатно від Фонду міжнародної солідарності (Республіка Польща) у комунальну власність Куликівської селищної територіальної громади спеціалізований санітарний автомобіль швидкої екстреної медичної допомоги.
  • Розглянувши лист Чернігівської ОВА надали згоду на прийняття безоплатно з державної власності в комунальну власність селищної ради станції супутникового зв’язку «Starlink» з подальшою передачею  станції для потреб  Куликівської лікарні планового лікування ( для покращення якості і захищеності інтернет-зв’язку).
  • Розглянули земельні питання,  питання оренди майна та інші.

З результатами поіменного голосування 21 сесії Куликівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись на офіційному сайті Куликівської громади: за посиланням: Сесійна діяльність. Рішення сесії будуть оприлюднені за цим же посиланням у термін 5 робочих днів від дати прийняття, що передбачено чинним законодавством України.