«Центр культурних послуг» та новий навчальний рік в умовах фінансової автономії

  • 667

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

26 серпня відбулася двадцять друга сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяли  участь керівники окремих структурних підрозділів та установ селищної ради, старости старостинських округів громади. Вела сесію секретар селищної ради Наталія Халімон. На порядок денний сесії було винесено 18 питань.

Детальне обговорення внесених на сесію питань відбулося на спільному засіданні постійних комісій селищної ради, яке передувало пленарному.

Більша частина питань порядку денного двадцять другої сесії, а саме 14 із 18,   прямо стосувалися реформування освіти. Решта 4 – земельні.

Отже, коротко про основні рішення 22 сесії селищної ради:

  • Затверджено передавальні акти майна Дроздівського та Жуківського закладів дошкільної освіти, Куликівської дитячо-юнацької спортивної школи та Куликівського центру позашкільної освіти Куликівської селищної ради.
  • Затверджено Статут нещодавно створеного комунального закладу «Центр культурних послуг» Куликівської селищної ради та відповідно припинено юридичні особи «Центр культури, дозвілля і творчості» Куликівської селищної ради, комунального закладу «Публічна бібліотека Куликівської селищної ради» та комунального закладу «Куликівський народний краєзнавчий  музей»  Куликівської селищної ради шляхом ліквідації. Заклади дещо зміняться але продовжать своє функціонування у складі Центру культурних послуг.
  • Враховуючи особливості процедур укладення договорів та потребу у оформленні технічної документації на об’єкти нерухомого майна, з метою забезпечення безперервності газопостачання, постачання електричної енергії, розподілу газу та розподілу електричної енергії встановили закладам освіти перехідний період в умовах фінансової автономії та надали право Управлінню освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Куликівської селищної ради на час перехідного періоду продовжити договірні відносини щодо постачання природного газу, постачання електричної енергії, розподілу газу та розподілу електричної енергії для закладів освіти та Куликівської мистецької школи Куликівської селищної ради, які укладені з постачальниками.
  • Затвердили нові редакції статутів КЗ «Куликівський ЗДО «Ромашка» та КЗ «Куликівська мистецька школа».
  • І в останньому земельному блоці затвердили надання дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки для передачі в оренду відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та ін.

З результатами поіменного голосування 22 сесії Куликівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись на офіційному сайті Куликівської громади: за посиланням: Сесійна діяльність. Рішення сесії будуть оприлюднені за цим же посиланням у термін 5 робочих днів від дати прийняття, що передбачено чинним законодавством України.