У День пам’яті поклали квіти до могил загиблих і померлих захисників України

  • 1594

29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України — Іловайську трагедію.

Смертельний для наших захисників “зелений коридор” пролягав через поля із соняшниками. Саме під ними сотні українців поклали в боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи. Тож символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.

Обов’язок кожного з нас – завжди пам’ятати про цих Героїв, котрі віддали життя, захищаючи Україну. Пам’ять про загиблих земляків завжди буде жити в наших серцях. Ми схиляємо голови перед подвигом захисників. Пам’ятаємо кожне ім’я і поділяємо біль від втрати з родичами та друзями полеглих воїнів.  І доки жива ця пам’ять – доти Україна нездоланна.

Селищний голова Юлія Постернак та начальник третього відділу Чернігівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Артем Струк відвідали могили загиблих та померлих учасників АТО, поклали квіти та вшанували пам'ять захисників хвилиною мовчання.

У День пам'яті вклонилися місцям останнього спочинку Ігоря Сніжка, Ігоря Гуза, Тараса Холмова, Віталія Зінька, Павла Хорошка, Олексія Бойка та Юрія Герасименко, Володимира Димитришина та Юрія Лаби з Куликівки, Сергія Парубця, Юрія Січкара та Юрія Вовка з Дрімайлівки, горбівця Анатолія Дуди, Геннадія Левченка та Юрія Гапона з Ковчина, Леоніда Сіденка з Вершинової Муравійки, Миколи Парникова з Бакланової Муравійки, Олександра Лазаря та Олександра Точного з Дроздівки, Андрія Ткаченка з села Виблі та Олександра Ляха з Жуківки.

Вічна пам'ять! Слава Героям!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!