Розширена нарада при селищному голові: триває співпраця з міжнародними фондами щодо залучення коштів на ремонт укриттів

  • 1086

Фото без опису

5 вересня на розширеній щотижневій нараді, яку провела селищний голова Юлія Постернак, керівники структурних підрозділів селищної ради, комунальних установ і організацій традиційно прозвітували про підсумки роботи минулих двох тижнів та озвучили завдання, над якими працюватимуть у першій половині вересня.

Коротко про головні теми наради:

  • Управління ОКТСМС наразі співпрацює з міжнародними фондами Юнісеф та FCА з метою залучення коштів на ремонти укриттів в освітніх закладах, які сьогодні не відповідають вимогам. Це потребує значних фінансових затрат. Йдеться про мільйони гривень. Тому, крім вищезгаданих фондів, селищна рада звертається з листами до всіх можливих організацій і фондів, щодо залучення коштів на ці важливі потреби.
  • У громаді знову зафіксовані випадки захворювання на COVID-19.  Епідемія повертається. А холодна пора року тільки сприятиме її поширенню. Тому актуальною сьогодні є вакцинація. Наразі в наявності є вакцина CoronaVac та нова – Jonson. Pfizer замовляють партією за зверненнями необхідної кількості пацієнтів. Медичні заклади повертаються до маскового режиму.  
  • У Пенязівці силами комунального підприємства та за сприяння благодійників завершили благоустрій дитячого майданчика: встановили декоративний паркан та висадили туї.
  •  Минулого тижня гуманітарний штаб селищної ради десяти родинам військовослужбовців надав пакети гуманітарної допомоги ( за заявами).
  •  Отримані від Чернігівської ОВА сонячні енергетичні панелі(незначної потужності) змонтували в мобільну переносну конструкцію для використання у випадках надзвичайних ситуацій.
  •  Триває заготівля твердого палива для закладів соцсфери, підготовка будівель до опалювального періоду.
  •  Виконання доходної частини бюджету громади за підсумками 8 місяців цього року становить 84 %. Бюджет  недоотримує податки з доходів фізичних осіб ( 88% від планових показників), земельні податки з фізичних осіб ( лише  3 %), від оренди землі фізичними особами – 27 %.
  •  Фахівці відділу земельних ресурсів та комунальної власності ретельно працюють над інвентаризацією земельних ділянок з метою залучення до бюджету додаткових коштів від оренди землі.
  •  Розпочався новий навчальний рік в дистанційному режимі з міркувань безпеки учасників освітнього процесу. Зменшилася чисельність учнівського контингенту. За попередніми даними - 1225 учнів   проти  1282 минулого року.
  •  Триває активна робота із залучення коштів та допомоги будівельними матеріалами для відбудови та ремонтів постраждалих від боїв осель.
  • Куликівське ВУЖКГ розпочало облаштування майданчика для сміттєвих баків біля багатоповерхівок в районі аграрного ліцею
  • Територіальний центр соціального обслуговування проводить інструктажі   з пожежної безпеки в зимовий період для підопічних  та роздачу гуманітарної допомоги.
  • Фахівці ЦНАПу тримають на щоденному контролі питання отримання захищеного каналу спецзв’язку для можливості відкриття послуги з видачі паспортів. Затримка за державним підприємством, яке надає відповідні дозволи і доступи. Чернігівський і Новгород-Сіверський райони тимчасово відімкнені від Держгеокадастру, що унеможливлює поки що надання витягів та довідок. Ситуація також під контролем керівництва та відповідальних спеціалістів селищної ради.
  •  Фахівці відділу ЖКГ збирають інформацію про потребу населення в придбанні балонів скрапленого газу. Якщо набереться достатня кількість бажаючих, підприємство-постачальник забезпечить доставку на територію громади.

Обговорили і інші поточні питання, визначили завдання на найближчі тижні. За результатами наради Юлія Постернак дала відповідні доручення виконавцям.