Засідання виконкому: фінансова автономія бюджетних закладів і скорочення їх штатної чисельності

  • 1609

Фото без опису

7 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету селищної ради. Вела засідання селищний голова Юлія Постернак.  Члени виконкому та запрошені розглянули 18 питань порядку денного:

  1. Про звіт начальника управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту Куликівської селищної ради про роботу у 2021-2022 році.
  2. Про внесення змін до бюджету.
  3. Про затвердження структури та загальної чисельності штатних одиниць комунального закладу «Куликівський заклад дошкільної освіти «Ромашка» Куликівської селищної ради на 2022/2023 навчальний рік.
  4. Про затвердження структури та загальної чисельності штатних одиниць комунального закладу «Куликівська мистецька школа» Куликівської селищної ради на 2022/2023 навчальний рік.
  5. Про затвердження структури та загальної чисельності штатних одиниць комунального закладу «Центр культурних послуг» Куликівської селищної ради.
  6. Про затвердження фактичної мережі шкільних контингентів учнів закладів загальної середньої освіти Куликівської селищної ради на 2022/2023 навчальний рік.
  7. Про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав Лук’янець А.М.
  8. Про надання дозволу на вчинення правочину.
  9. Про визначення місця проживання дитини.
  10. Про встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування.
  11. Про продовження перебування дітей у сім’ї патронатного вихователя.
  12. Про взяття на квартирний облік Синяка Я.В.
  13. Про взяття на квартирний облік Синяк Х.В.
  14. Про затвердження Положення про комісію з організації обстеження зруйнованих та пошкоджених об’єктів.
  15. Про надання дозволу на видалення дерев.
  16. Про присвоєння адреси.
  17. Про зміну адреси житлового будинку.
  18. Про надання дозволу на оформлення містобудівних умов та обмежень на реконструкцію квартири.

На початку засідання селищний голова попросила присутніх долучитися до щоденної загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими внаслідок агресії російської федерації в Україні. 

 

Члени виконкому та запрошені заслухали звіт начальника управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту Куликівської селищної ради Світлани Масльонки про роботу у 2021-2022 році, в якому посадовиця закцентувала увагу на реформуванні галузей освіти і культури, волонтерській роботі установ в період бойових дій на Чернігівщині, досягненнях, проблемних питаннях і перспективах розвитку гуманітарної сфери громади.

 

Начальник фінансового управління селищної ради Наталія Качкарда поінформувала про перерозподіл коштів селищного бюджету та освітньої субвенції, пов’язаний із здобуттям фінансової автономії закладами освіти і культури.

Рішеннями виконавчого комітету затвердили структуру та чисельність штатних одиниць (яка зазнала суттєвого зменшення)  реформованих комунальних закладів селищної ради.

 

З метою чіткого регламентування роботи в умовах постійних законодавчих змін затвердили Положення про комісію з організації обстеження зруйнованих та пошкоджених об’єктів приведення роботи. 

 

Як орган опіки, розглянули і ухвалили сім рішень щодо захисту прав та інтересів дітей з соціально вразливих категорій. 

 

Розглянули інші нагальні питання та ухвалили відповідні рішення. 

 

Детальніше з рішеннями виконкому можна ознайомитись на цьому ж сайті за посиланням: Документи засідань виконавчого комітету. Рішення будуть оприлюднені в термін до 5 робочих днів від дня ухвалення, відповідно до чинного законодавства.

По завершенні засідання виконавчого комітету відбулася зустріч начальника Чернігівського районного сектору № 1 філії Державної установи "Центр пробації" в Чернігівській області Ольги Муцької  із старостами старостинських округів громади.  Посадовиця закликала старост, постраждалих внаслідок боїв сіл, інформувати сектор про випадки, коли особам, достроково звільнеим з місць позбавлення волі, немає де мешкати через зруйноване житло і попросила сприяння в забезпеченні тимчасовим житлом таких осіб.