Актуальні теми: відбудова зруйнованого житла, підготовка до зими

  • 920

Фото без опису

На понеділковій нараді із заступниками, керівниками окремих  структурних підрозділів селищної ради, яку 12 вересня провела селищний голова Юлія Постернак,  обговорили плани роботи на найближчий тиждень та підвели підсумки минулого.

Говорили про таке:

  • Комісія з організації обстеження зруйнованих та пошкоджених об’єктів цього тижня продовжить роботу з обстеження пошкоджених будівель закладів соціальної сфери сіл Дроздівка та Грабівка, а також обстежать будинки за новими заявами громадян. Всього з початку роботи комісії було проведено 256 обстежень. 105 актів вже видано громадянам, 70 вже сформовано, решта матеріалів обробляються.
  • Селищна рада наразі співпрацює з трьома європейськими організаціями-донорами, які запропонували допомогу щодо придбання будівельних матеріалів для відбудови зруйнованого внаслідок бойових дій житла.
  • Бюджетна тенденція поки лишається без змін: через обставини, обумовлені війною, бюджет громади не отримує запланованих доходів у вигляді податків. Два основні податки, які наповнюють бюджет – земельний і ПДФО недоотримуюються. Натомість селищна рада не припиняє роботи з  оптимізації видатків і економією витрат, щоб мати можливість закрити фінансовий рік у таких непростих умовах.
  • Тривають перемовини з підприємством, яке запропонувало послуги з валкування селищного сміттєзвалища. Найближчим часом роботи будуть розпочаті. Обсяг робіт значний. Представники селищної ради контролюватимуть якість і режим роботи.
  • За сприяння директора СФГ «Колос» Віктора Зеленського зроблено ямковий ремонт бетонною сумішшю окремих вулиць селища.
  • Цього тижня відбудеться зустріч з керівниками ОСББ, управителями багатоквартирних багатоповерхових будинків з представниками селищної ради, газової дільниці щодо проходження опалювального сезону.

Обговорили і інші поточні питання, визначили завдання на найближчі тижні. За результатами наради Юлія Постернак дала відповідні доручення керівникам.