Урочисте зібрання освітян з нагоди професійного свята

  • 1790

Фото без опису

Першої неділі жовтня своє професійне свято відзначатиме найбільша професійна  спільнота Куликівщини – освітянська. Напередодні свята,  30 вересня,  в затишному залі Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту відбулося урочисте зібрання  представників галузі.  

Вступне вітальне слово на адресу освітян прозвучало від селищного голови Юлії Постернак.  - В Україні є сотні професій і держава шанує кожну. Однак професія учителя є особливою, бо ви є першоджерело для всіх інших професій. Учитель –  як поживний ґрунт, в якому проростають і набираються сил маленькі зернята – наші діти. Зрощені з любов’ю і турботою вони набираються сил, розквітають прекрасними квітами та достигають багатими плодами. Але їх коріння лишається глибоко в українській землі, яка дає силу на все життя. Цьогоріч ми як ніколи усвідомлюємо важливість місії учителя. Сьогодні ваші колишні учні  здають найголовніший екзамен в житті - екзамен на гідність і мужність. Війна – жорстокий і безкомпромісний екзаменатор. Вона не допускає списування і перездачі. Але ваші учні вже показують високі результати: воїни – на фронті, волонтери і робітники – в тилу. Ви навчили своїх учнів бути українцями! Ви навчили їх бути гідними і вільними людьми! Ваша невтомна праця дала щедрі плоди! Тому Перемога неодмінно буде  за Україною – наголосила у своєму вітальному слові голова громади. Юлія Постернак подякувала освітянам за їх подвижницьку волонтерську працю у період активних бойових дій на Чернігівщині, побажала професійних досягнень, міцного здоров’я,  перемоги і мирного неба.

Подяками селищної ради цього року були відзначені  саме ті, хто став серцем великої волонтерської команди, хто самовіддано трудився, допомагаючи біженцям та ЗСУ. Юлія Постернак   вручила Подяки селищної ради Управлінню ОКТСМС, Куликівському, Ковчинському ім. Л.П.Деполович, Вересоцькому ліцеям, Куликівському закладу дошкільної освіти  «Ромашка». Персональними відзнаками нагородили  Ірину Гарбуз –директора ЗДО «Ромашка», вихователів  Марину Зоз та Марину Жагло, помічників вихователів  Ірину Кравченко та Олену Скидановську, завідувачку господарством ЗДО «Ромашка» Катерину Янголь, кухарів, Яну Швидун, Юлію Трейтяк  та Ніну Денисенко. Також відзначено Подяками директора Ковчинського ліцею ім. Л.П. Деполович Юлію Тройно та водіїв шкільних автобусів Олега Борщана, Володимира Масюка та Володимира Павленка.

Святкову атмосферу зібрання затьмарила трагічна звістка про загибель на фронті ще одного воїна з Куликівщини. Тож Юлія Постернак закликала всіх присутніх вшанувати пам’ять загиблих захисників хвилиною мовчання.

Начальник  управління ОКТСМС Світлана Масльонка також звернулася до колег з вітальним словом. Очільниця управління подякувала освітянам за те, що тримають свій фронт і в сьогоднішніх непростих умовах продовжують освітній процес. Подяки управління були вручені саме за професійні досягнення: підготовку переможців і призерів конкурсів і олімпіад та за персональну участь в різноманітних освітянських конкурсах.

Зважаючи на обставини цього року відзначення освітянського професійного свята було стриманим. Але кілька музичних номерів від вихованців мистецької школи створили теплу атмосферу в залі.

Фінальним сюрпризом для освітян стало відеопривітання від представників різних професій на їх адресу.