Хранителі знань і невтомні волонтери. Бібліотекарі відзначили професійне свято

  • 1152

Фото без опису

30 вересня у Всеукраїнський день бібліотек селищний голова Юлія Постернак вручила Подяку Куликівської селищної ради колективу Куликівської публічної бібліотеки і привітала з професійним святом.

Голова громади відзначила активну громадянську позицію і велику волонтерську роботу працівників закладу, особливо в період бойових дій на Чернігівщині.

Директорка бібліотеки Інна Янголь та її колеги з перших днів війни були найактивнішими волонтерами. Без вихідних і обідніх перерв вони невтомно працювали в Центрі культури, який на той період став центром видачі гуманітарної допомоги для біженців і жителів селища. Юлія Постернак назвала бібліотекарів хранителями знань, мудрими психологами, невтомними організаторами, краєзнавцями і волонтерами. І сьогодні практично жоден благодійних захід  у громаді не обходиться без їх участі. Вівторкові благодійні ярмарки в Куликівці  були б неможливі без організаційних здібностей працівників Публічної бібліотеки, так як і виставки місцевих майстрів. Так само активно беруть участь в житті своїх  сіл і працівники бібліотечних філій. Крім основної роботи сільські бібліотекарі активно волонтерять і допомагають старостам в роботі.  Голова громади подякувала бібліотекарям за самовіддану працю і громадську активність, побажала мирного неба, професійного зростання і людських гараздів.

Нового дихання і розвитку Публічна бібліотека отримала з відкриттям коворкінг-центру. Тепер цей сучасний простір став місцем громадської активності. Він приваблює різні аудиторії і надихає на творчість і спілкування. Цього дня тут проходив черговий майстер-клас з розписування імбирних пряників для учнів Куликівського ліцею від знаної майстрині Нелі Брюховецької. Тож і діти разом із селищним головою вітали бібліотекарів з професійним святом.