Громада отримала 12 нетбуків від ЮНЕСКО

  • 1257

Фото без опису

13 жовтня в приміщенні Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту селищний голова Юлія Постернак вручила 12 сучасних нетбуків керівникам Куликівського, Вересоцького, Горбівського, Салтиково-Дівицького  ліцеїв та Жуківської філії.

- Сучасну комп’ютерну техніку  заклади освіти громади отримали завдяки співпраці Міністерства освіти та науки України з міжнародними партнерами. Цьогорічний проєкт є продовженням ініціативи “Ноутбук кожному вчителю”, а його реалізація стала можливою завдяки домовленостям Міністерства освіти і науки України з компанією Google та за підтримки Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), - поінформувала  присутніх начальник Управління ОКТСМС Світлана Масльонка.

Ідея проєкту – полегшити та осучаснити роботу викладачів в умовах дистанційного навчання, адже ноутбуки та нетбуки є портативними пристроями, які дають можливість  не прив’язуватися до стаціонарного робочого місця. Сьогодні, з міркувань безпеки,  це має важливе значення. 

Голова громади зауважила, що освітянські заклади громади вже раніше отримували подібну техніку в рамках міжнародних проєктів та інших програм  і мають непогане забезпечення ними. Куликівська громада активно бере участь у багатьох грантових програмах і використовує всі можливості для зміцнення матеріальної бази закладів. І не лише освітянських.   

Нові нетбуки доповнять вже існуючий запас техніки і відкриють додаткові можливості для покращення якості освітнього процесу, що особливо важливо в нинішніх  умовах.