Боролись! Боремось! Поборемо! У громаді відзначили День захисників і захисниць України

  • 392

Фото без опису

 

14 жовтня - особливий день для України. Чотири важливі свята поєдналися в ньому - День захисників і захисниць України, День українського козацтва, День створення УПА  та свято Покрови Пресвятої Богородиці. Цьогорічне відзначення Дня захисників і захисниць України відбувається під гаслом "Боролись! Боремось! Поборемо!" - яке символізує нерозривний зв’язок поколінь борців за свободу і незалежність України. Герої змінюються, а ворог залишається незмінним, маскуючись в різні державні утворення  - російська імперія, Радянський Союз, російська федерація.  

Цього дня у громаді вітали захисників і шанували родини загиблих героїв.

Зранку в залі засідань селищної ради селищний голова Юлія Постернак привітала зі святом бійців роти охорони та подякувала в їх особі всім, хто сьогодні захищає Україну і мирний сон своїх рідних і близьких.

З глибокою пошаною і словами вдячності за сина-героя вручили орден "За мужність" - ІІІ ступеня мамі загиблого сержанта ЗСУ Олексія Бойка, яким він був нагороджений посмертно.

Вшанували мужність всіх захисників і пам’ять загиблих і померлих воїнів покладанням квітів до пам’ятного знаку воїнам АТО/ООС  в Куликівці.

Селищний голова разом з працівниками  3-го відділу Чернігівського РТК та СП, старости старостинських округів, а також працівники сектору соціального захисту населення селищної ради відвідали родини загиблих і померлих захисників та вручили родинам продуктові набори  і пледи. До могил загиблих учасників російсько-української війни поклали живі квіти.

Голова громади взяла участь в урочистому зібранні ветеранів МВС та працівників поліції і подякувала їм за те, що в період активних бойових дій на Чернігівщині вони першими прийшли на допомогу громаді і організували цілодобове патрулювання території.

З нагоди свята фахівці селищної ради змонтували та оприлюднили в мережі 15-хвилинне відеовітання від голови громади, старост та рідних військовослужбовців.  Відеовітання розіслали на фронт землякам.