Перші кроки у розробці Концепції розвитку велосипедної інфраструктури Куликівської громади

  • 785

Фото без опису

18  жовтня у бібліотечному коворкінг-центрі відбулася стратегічна сесія з розробки Концепції розвитку велосипедної інфраструктури Куликівської громади в рамках проєкту "Go bike Chernihiv", що реалізується Куликівської селищною радою у співпраці з проєктною командою "Bike City Consulting", громадською організацією "Еко Місто Чернігів" та громадською організацією "Агенція міських ініціатив".

Сесію проводили фахівці проєктної команди "Bike City Consulting" Артем Полюх та Станіслав Клименко спільно з директоркою громадської організації "Агенція міських ініціатив" Тетяною Романовою.

Під час сесії учасники провели "SWOT" аналіз велосипедної інфраструктури громади, виділили слабкі та сильні сторони, проаналізували варіанти та можливості, розглянули супутні загрози і ризики на шляху її розвитку.

У ході заходу учасники з допомогою фахівців на мапі малювали можливі варіанти веломаршрутів як по селищу так і між населеними пунктами громади, позначили популярні туристичні велосипедні маршрути з використанням доріг автомобільного та польового призначення, обговорили найбільш вразливі та аварійні ділянки на території громади. Дізналися про існуючі різновиди велодоріжок в інфраструктурі різних населених пунктів України і світу.

Завершили насичену сесію обговоренням та підсумками напрацьованного за день.

Під час процесу розробки Концепції розвитку велосипедної інфраструктури Куликівської громади досвідченні фахівці детально ознайомляться з існуючою організацією дорожнього руху, наявними умовами для велосипедистів та проблемами, з якими стикається наша велоспільнота. Також, з'ясують чого потребують користувачі двоколісного транспорту в першу чергу при створенні велосипедної мережі.

Під час цієї зустрічі не вдасться розв’язати проблему розвитку велосипедної інфраструктури Куликівщини, однак це є перший крок у цьому напрямку. Нині є реальні можливості, аби приступити до цього. За наявності Концепції розвитку велосипедної інфраструктури громада зможе залучати грантові кошти та брати участь у різноманітних проєктах для побудови і розвитку велосипедної інфраструктури, та сторення відповідного комплексу послуг. Зокрема, побудову велодоріжок, відкриття пунктів прокату велосипедів, облаштування стоянок велотранспорту біля адміністративних структур, торгівельних та розважальних закладів тощо.