На виконання рішення суду зупинено експлуатацію будівлі відділення стаціонарного догляду в Орлівці

  • 626

Фото без опису

 

31 жовтня відбулася двадцять четверта сесія Куликівської селищної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяли  участь депутат Чернігівської обласної ради Віктор Труш, керівники окремих структурних підрозділів та установ селищної ради, старости старостинських округів громади. Вела сесію селищний голова Юлія Постернак. На порядок денний сесії було винесено 23 питання.

Детальне обговорення внесених на сесію питань відбулося на спільному засіданні постійних комісій селищної ради, яке передувало пленарному.

З питання зупинення експлуатації будівлі відділення стаціонарного догляду для постійного та тимчасового проживання Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в с. Орлівка пояснення надавали селищний голова Юлія Постернак та директор Територіального центру Юрій Лаврінчук. Минулорічні випадки пожеж в пансіонатах для літніх людей активізували перевірки ДСНС  в закладах пансіонатного типу щодо дотримання протипожежних вимог. У Куликівській громаді минулого року таку перевірку було проведено у відділенні стаціонарного догляду для постійного та тимчасового проживання Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в с. Орлівка За результатами перевірки складено припис щодо усунення недоліків. Фінансування таких робіт дороговартісне – майже півмільйона гривень. Оскільки остаточний припис був отриманий в кінці минулого бюджетного року, здійснити  такі видатки було неможливо. Селищна рада запланувала перенести їх на 2022 рік. Але війна внесла свої корективи і заплановані видатки довелося спрямувати на інші більш нагальні цілі. Тим часом за позовом ДСНС  була порушена судова справа,  яка після майже року судових засідань, завершилася рішенням суду, яким селищну раду зобов’язали зупинити  експлуатацію будівлі стаціонарного відділення в Орлівці до повного усунення недоліків. Оскільки  рішення суду є обов’язковим до виконання, після певних дискусій депутати ухвалили рішення зупинити експлуатацію будівлі відділення до повного усунення недоліків. 

За домовленостями селищної ради і Чернігівської РДА підопічних відділення влаштують до геріартичного пансіонату м. Чернігова, який  має хороші побутові умови для проживання  та ціле крило для медичних фахівців різної спеціалізації.  Наразі такий крок є найоптимальнішим щоб пережити важку зиму.   Для збереження будівлі Орлівського відділення буде забезпечено роботу сторожів. За потреби, після усунення недолків, роботу закладу можливо відновити.

Коротко про інші рішення 24 сесії селищної ради восьмого скликання:

  •  Продовжується реорганізація освітянської галузі. Рішеннями сесії: вилучено Дрімайлівську гімназію та Орлівський ліцей, в яких призупинено навчальний процес, зі сфери  управління Управління ОКТСМС та передано до сфери управління виконавчого комітету селищної ради; майно вищезгаданих закладів передано до Куликівського ліцею; у зв’язку із реорганізацією структури селищної ради та отриманням школами фінансової автономії ліквідовано  два структурні підрозділи  Управління ОКТСМС: централізовану бухгалтерію та групу централізованого господарського обслуговування; Горбівському і Куликівському ліцею передано в оперативне управління шкільні автобуси.
  •  У зв’язку із розширенням переліку повноважень Служби у справах дітей селищної ради в частині видачі(заміни, продовження) посвідчень багатодітним сім’ям, ведення статистичного обліку та реєстру багатодітних сімей, підготовки і подання документів на присвоєння почесного звання «Мати-героїня», встановлення статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми, внесено відповідні зміни до Положення та перейменовано Службу у справах дітей виконавчого комітету Куликівської селищної ради в Службу у справах дітей та сім’ї  виконавчого комітету Куликівської селищної ради.
  •   Затверджено сім цільових програм, термін дії яких спливає у 2022 році:  Програму розвитку архівної справи на 2023 рік,  Програму цивільного захисту населення і територій Куликівської селищної територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру  на 2023-2025 роки, Програму призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на 2023 рік, Програму підтримки громадських організацій ветеранського руху, що діють на території Куликівської селищної територіальної громади на 2023 рік, Програму фінансування ремонту  та  утримання доріг  комунальної  власності Куликівської селищної територіальної громади  на  2023  рік, Програму фінансової підтримки комунального підприємства «Ковчин» Куликівської селищної ради на 2023-2025 роки, Програму фінансового забезпечення виконання депутатських повноважень, представницьких витрат та інших видатків, пов’язаних із діяльністю селищної ради на 2023-2025 роки.
  • Традиційно розглянули земельні питання,  питання оренди комунального майна.

З результатами поіменного голосування 24 сесії Куликівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись на офіційному сайті Куликівської громади: за посиланням: Сесійна діяльність. Рішення сесії будуть оприлюднені за цим же посиланням у термін не пізніше 5 робочих днів від дати прийняття, що передбачено чинним законодавством України.