За кошти міжнародних донорів розпочато ремонт укриттів в закладах освіти

  • 930

Фото без опису

 

7 листопада на понеділковій нараді із заступниками, керівниками окремих  структурних підрозділів селищної ради, яку провела селищний голова Юлія Постернак  обговорили плани роботи на найближчий тиждень та підвели підсумки минулих тижнів.

Відкриваючи нараду селищний голова озвучила кілька важливих тез щодо напрямків роботи останніх тижнів:

  • Тривала робота селищної ради з міжнародними фондами щодо залучення допомоги на відбудову житла і ремонту укриттів вже має видимі результати. На отримані від муніципалітету міста Славков-у-Брна кошти вже розпочато ремонт укриття в будівлі початкової школи  Куликівського ліцею. Розпочато процедуру відкритих закупівель цегли для відбудови зруйнованого житла за благодійні кошти надані кампанією "ALIGH". За кошти, надані польським благодійним фондом Нагродського, днями розпочинається ремонт укриття в будівлі дитсадка «Ромашка».
  • Триває робота над проєктом бюджету громади на 2023 рік. Дохідна частина бюджету наступного року буде базуватися на цифрах реальних цьогорічних доходів.   Враховуючи  зменшення дохідної частини бюджету, обумовленої в тому числі і воєнним станом, головний фінансовий документ громади буде збалансований скороченням видатків.

Керівники установ і структурних підрозділів озвучили наступні теми:

  • Минулого тижня відбувся моніторинговий візит представників обласного Управління охорони здоров’я до медзакладів громади. Мета візиту – вивчення організації роботи, матеріального і кадрового забезпечення первинної і вторинної ланки медицини. Лікарня планового лікування отримала позитивні відгуки щодо насичення сучасним медобладнанням,  залучення молодих лікарів, пакетів послуг та ін.
  • Завершується ремонт лабораторії в лікарні планового лікування за сучасними європейськими стандартами. Триває також ремонт укриття в закладі.
  • Продовжується вакцинація від COVID-19  третьою(бустерною) дозою.  Наразі в наявності в Центрі первинної медико-санітарної допомоги вакцини CoronaVaс і Pfizer. За минулий тиждень зафіксовано три нові випадки захворювання.
  • У зв’язку із збільшенням тривалості темного часу доби, поліція збільшує кількість патрулів. З 20.00 до 23.00 в Куликівці буде працювати піший патруль. Паралельно працюватиме по території громади, як і раніше, автомобіль патрульної поліції.
  • Фахівці центру соціальних служб розпочали перевірки сімей з дітьми, які стоять на обліку Центру, щодо забезпечення паливом на зиму.
  • Виконання доходної частини бюджету за підсумками 10 місяців становить 90,5 %. У жовтні активізувалася сплата податків від оренди нерухомого майна, землі, ПДФО, єдиного податку.
  •  5 листопада в Орлівці відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ. Зібрано 15800 грн. Кошти за рішенням громади села передадуть підрозділу, в якому служать їх односельці.
  • До Дня української писемності і мови (9 листопада) в мережі Фейсбук Центром культурних послуг започатковано  патріотичний челендж (жанр інтернет-роликів, в яких особа виконує завдання на відеокамеру і розміщує його в мережі, а потім пропонує повторити завдання своєму знайомому або необмеженому колу користувачів) «Я поборю тебе враже рідним словом». Учасники челенджу декламують вірші українською мовою, популяризуючи  рідне слово, як ще одну зброю проти агресії росії.
  •  Фахівці відділу ЖКГ оформили пакет дозвільних документів за зверненням ФОП Романа Євдокименка для розширення площі стоматологічного кабінету в Куликівці. Послуги кабінету дуже затребувані в громаді.
  • Комунальники продовжують роботу з благоустрою територій. Триває прибирання сміття, листя в паркових зонах, обкошування територій, впорядкування кладовищ.
  • Працівники Куликівського ВУЖКГ минулого тижня працювали над усуненням великого пориву на селищному водогоні в районі центральної котельні.
  • ЦНАП  виходить на фінішну пряму щодо отримання всіх необхідних державних дозволів для запуску послуги з видачі паспортів громадянина України у вигляді ID-картки.
  • Фахівці відділу земельних ресурсів продовжують моніторинг землі з метою виявлення земельних ділянок, які можливо здати в оренду виробникам. Рішеннями останніх сесій передано в оренду 582 га землі, за договорами щодо яких до бюджету надійде 1,5 млн грн у вигляді орендної плати. Робота триватиме і далі.

Обговорили і інші поточні питання, визначили завдання на найближчі тижні. За результатами наради Юлія Постернак дала відповідні доручення виконавцям.