Напередодні професійного свята вітали аграріїв громади

  • 1228

Фото без опису

Щороку третьої неділі листопада відзначають своє професійне свято працівники сільського господарства. Для Куликівської громади сільське господарство - це галузь, яка формує половину бюджету і є міцним фундаментом економіки. 

18 листопада напередодні професійного свята в залі засідань селищної ради вітали аграріїв та дякували за роботу. На урочистому зібранні галузь представляли керівники агропідприємств  громади, провідні фахівці господарств, приватні підприємці, які здійснюють діяльність у сфері сільського господарства.

Селищний голова Юлія Постернак від імені громади подякувала аграріям  за самовіддану роботу, надійну підтримку громади, особливо у період бойових дій на Чернігівщині, та вручила керівникам відзнаки селищної ради.

Від імені старостинського корпусу дякувала аграріям за тісну співпрацю і підтримку сільських громад  староста Вершиново-Муравійського старостинського округу Людмила Андрієнко.

Найзворушливішою подякою аграріям за хліб на столі була подяка від дітей. Юні вихованці Куликівської мистецької школи подарували аграріям музичні  привітання і створили на зібранні теплу невимушену атмосферу.

Від фахівців селищної ради святковим вітанням був короткий відеофільм про аграрну галузь громади, який відзняли буквально з полів напередодні професійного свята аграріїв. 

Перемоги і миру, добрих врожаїв і стабільного розвитку побажав колегам директор ПП "Вимал-Агро" Олександр Лазар. Керівник господарства зауважив, що цей рік  був непростим для аграріїв, але висловив впевненість, що після перемоги галузь розвиватиметься стрімкими темпами.

Аграрії першими долучилися до благодійної безпрограшної лотереї, яка запланована на 21 листопада. В якості лотів свої вироби надали місцеві майстри. Зібрані кошти будуть передані на підтримку ЗСУ. Перший лот - неперевершений патріотичний торт від майстрині Оксани Литвиненко придбав якраз директор ПП "Вимал-Агро" Олександр Лазар.

Сьогодні в аграрній галузі громади працюють більше 40 агроформувань різної форми власності. Це - фермерські господарства, приватні підприємства, товариства з обмеженою відповідальністю. Невеликі підприємства і потужні господарства. Самостійні юридичні особи і структурні підрозділи великих агрохолдингів. Більшість з них займається рослинництвом. Лише кілька господарств тримають тваринницькі ферми.  З початку року аграрії сплатили до бюджету громади більше 32,8 млн. грн., що складає 58 % всіх надходжень.