Ще два нових шкільних автобуси поповнили освітянський автопарк громади

  • 249

Фото без опису

Ключі від двох новеньких шкільних автобусів отримала сьогодні від голови Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса селищний голова Юлія Постернак.

9 нових одиниць шкільного транспорту було придбано для громад області за рахунок освітньої субвенції. За інформацією очільника області з початку війни Чернігівщина втратила 28 шкільних автобусів.

Вручення відбувалося в Чернігові на стадіоні «Юність». Разом з Куликівською громадою автобуси отримали ще сім громад області.

Куликівська, на відміну від інших, отримала два автобуси. При розподілі транспортних одиниць було враховано три чинники: проведену оптимізацію освітньої мережі,  чисельність дітей, які потребують підвозу та реальний стан наявного в громаді автопарку.

В умовах воєнного стану та необхідності економії бюджетних коштів, оптимізація закладів освіти стала ще більш актуальною для громади. Цьогоріч, відповідно до Плану оптимізації освітньої мережі Куликівської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки, було призупинено освітній процес  в Дрімайлівській гімназії та Орлівському ліцеї. Діти з цих сіл, та Грабівки продовжили навчання в Куликівському та Вересоцькому ліцеях. Враховуючи ці та інші процеси реформування освітянської мережі в громаді, прогнозована цифра дітей, які потребують підвозу – близько 600 осіб.

Завдяки активній співпраці Куликівської селищної ради, Чернігівської ОВА, обласного Управління освіти і науки цього року шкільний автопарк громади поповнився трьома новими автобусами. Таким чином сьогодні маємо вже 10 шкільних автобусів, які готові, щойно безпекова ситуація в державі дозволить відновити навчання офлайн, вийти на маршрути.