Установи громади працюватимуть з урахуванням графіків відключень електроенергії

  • 1694

Фото без опису

 

Фото без опису

28 листопада селищний голова Юлія Постернак провела розширену нараду із заступниками, керівниками окремих  структурних підрозділів селищної ради, на якій обговорили плани роботи на найближчий тиждень та підвели підсумки минулих тижнів.

Відкриваючи нараду селищний голова озвучила кілька важливих тез щодо напрямків роботи останніх тижнів:

  • Аварійні та профілактичні відключення електрики ускладнюють роботу селищної ради, ВУЖКГ, медичних закладів з надання послуг населенню, особливо потерпає ЦНАП. Але заклади будуть працювати в так званому плаваючому режимі роботи, виходячи з графіків відключень  і намагатимуться забезпечити нормальну життєдіяльність громади.
  • Наразі в Куликівці облаштовано три пункти незламності, де громадяни зможуть погрітися та зарядити телефони в разі відсутності електрики.   Ці пункти розраховані на кризові ситуації саме тривалого відключення світла. Якщо виникне така потреба будуть розгорнуті додаткові пункти в селищі.. В селах ситуація складніша. Рішенням комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій селищної ради медичні заклади в селах визначені пунктами обігріву. Але на випадок відключення електрики старостатам необхідні генератори. Сьогодні вони є тільки в Грабівці і Баклановій Муравійці. Тому селищна рада буде активно працювати над тим, щоб забезпечити генераторами кожен старостат.

 

Керівники установ і структурних підрозділів озвучили наступні теми:

  • Завдяки тісній співпраці з обласною військовою адміністрацією минулого тижня громада отримала два нових шкільних автобуси. Триває ремонт укриттів у закладах освіти селища.
  • Триває підготовка проєкту бюджету на 2023 рік, який буде внесений  на затвердження у грудні. Станом на сьогодні виконання дохідної частини бюджету становить 90 %.
  • З початку роботи комісії з обстеження зруйнованого або пошкодженого майна і до сьогодні проведено 300 обстежень, видано 252 довідки. Опрацювання документів триває.
  • Освітній процес в громаді триває онлайн. Відключення світла дається взнаки, але навчальні заклади  і педагоги оперативно коригують години виходу на уроки, відповідно до ситуації в кожному населеному пункті громади. Попри складну ситуацію навчальні заклади беруть участь в різноманітних освітянських предметних конкурсах. Минулого тижня  від фонду Олени Зеленської отримали 27 ноутбуків для викладачів. Це  покращить можливості онлайн-викладання.
  • Куликівське ВУЖКГ працює над підключенням водозабору в селищі до генератора лікарні.  Але в разі тривалого відключення електрики вода подаватиметься за раніше анонсованим часовим проміжком: з 18.00 до 18.30 увечері та з 06.30 до 7.00 зранку.
  • У лікарні планового лікування створено запас води, ліків, пального на випадок надзвичайних ситуацій. Минулого тижня зафіксовано 8 випадків захворювання на коронавірус. Триває вакцинація третьою(бустерною) дозою. У наявності вакцини Pffizer і CoronaVac.
  • Територіальний центр соціального обслуговування найближчі дні складе перелік  підопічних літніх осіб, в яких будинки опалюються від електрики з метою  постійного спостереження і вжиття заходів підтримки.
  • З 1 листопада, відколи  Служба у справах дітей і сім’ї селищної ради отримала повноваження щодо встановлення статусу та видачі посвідчень багатодітних сімей, за послугами до Служби звернулося вже 10 багатодітних родин.
  • Фахівці відділу земельних відносин та комунальної власності  проводять роботу щодо перевірки правомірності землекористування ділянками в урочищі «Рокитне» в смт Куликівка.
  • В рамках грантового проєкту Програма ЄС Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України, учасником якого є Куликівська громада, найближчим часом ЦНАП отримає портативне автоматизоване обладнання «Мобільний адміністратор» для надання адміністративних послуг за межами ЦНАПу  маломобільним категоріям населення.
  • Працівники закладів культури проводять наразі активну волонтерську роботу на підтримку ЗСУ: організовують збір овочів, плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки.
  • Сектор соціального захисту селищної ради проводить актуалізацію списків внутрішньо переміщених осіб, які на даний час проживають на території селища.

 

Обговорили і інші поточні питання, визначили завдання на найближчі тижні. За результатами наради Юлія Постернак дала відповідні доручення виконавцям. Зокрема, Територіальному центру соціального обслуговування, Центру соціальних служб доручено перевірити та постійно моніторити ситуацію з опаленням та забезпеченням найнеобхіднішим своїх підопічних: одиноких літніх людей, сімей з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах.