За рахунок резервного фонду бюджету придбають генератори для всіх старостинських округів  

  • 1488

Фото без опису

2 грудня відбулося чергове засідання виконавчого комітету селищної ради. Вела засідання селищний голова Юлія Постернак.  Члени виконкому та запрошені розглянули 4 питання порядку денного:

  1. Про затвердження штатного розпису КНП «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Куликівської селищної ради.
  2. Про погодження кандидатури  для призначення на посаду директора комунального підприємства «Ковчин» Куликівської селищної ради.
  3. Про продовження перебування дітей у сім’ї патронатного вихователя.
  4. Про виділення коштів з резервного фонду. 

У відповідь на лист Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА України  до селищної ради (як засновника) щодо необхідності вжиття невідкладних заходів з вирівнювання фінансової ситуації діяльності Центру первинної медико-санітарної допомоги рішенням виконкому був затверджений  штатний розпис медичного закладу, яким передбачено оптимізацію структури і видатків установи. Підвищення заробітних плат лікарям і середньому медичному персоналу призвело до того, що заклад став фінансово неспроможним. Тобто коштів, які надходили за декларації від Національної служби здоров’я України не вистачало навіть на заробітні плати персоналу. Щоб дати час на проведення оптимізації структури і видатків закладу,  НСЗУ за так званим 49 пакетом медичних гарантій компенсувало нестачу коштів. Про розвиток закладу, придбання медичного обладнання, навчання персоналу за таких умов  не йшлося зовсім. Крім того, з 1 січня 2023 НСЗУ припиняє фінансування за 49 пакетом. Тому сьогодні питання оптимізації – це питання виживання і подальшої перспективи первинної ланки медицини в громаді.  Нова структура запрацює з 06 лютого 2023 року. Тезово про очікувані зміни і організацію роботи первинної медичної ланки в наступному році: медичні заклади в усіх селах залишаються функціонувати; фельдшерські пункти як і раніше будуть фінансуватися виключно з місцевого бюджету; сільські лікарські амбулаторії фінансуватимуться за рахунок коштів Національної служби здоров’я України; лікарський склад є незмінним; оптимізація стосуватиметься більше адміністративного корпусу та обслуговуючого персоналу. Нова структура і оптимізація видатків дасть можливість фінансово стабілізувати заклад і вивільнити кошти на розвиток. ЦПМСД планує розширювати пакети медичних послуг.

 

Рішенням виконкому погодили кандидатуру Нехая Станіслава Петровича для  призначення на посаду директора КП «Ковчин». Обговорили питання  необхідності стабілізації фінансового стану підприємства, яке має тривалу заборгованість із заробітної плати і низьку рентабельність на сьогодні.  

 

Продовжили термін перебування дітей, позбавлених батьківського піклування у сім’ї патронатного вихователя.

 

З метою забезпечення стабільної роботи в умовах відключення електроенергії затвердили виділення коштів у сумі 522,8 тис. грн із резервного фонду селищного бюджету на придбання генераторів для старостинських округів громади.

 

Детальніше з рішеннями виконкому можна ознайомитись на цьому ж сайті за посиланням: Документи засідань виконавчого комітету. Рішення будуть оприлюднені не пізніше 5 робочих днів від дня прийняття, відповідно до вимог чинного законодавства.