ЗСУ і волонтери - єдина команда!

  • 1386

Фото без опису

Урочисте зібрання, яке 6 грудня відбулося в залі засідань селищної ради, було присвячене двом важливим датам - Дню Збройних Сил України і Міжнародному дню волонтера.

Селищний голова Юлія Постернак подякувала місцевим  активістам-волонтерам, які з першого дня війни стали надійною опорою і допомогою своїй громаді і ЗСУ. Вони завжди були там, де було найважче, допомагали не рахуючись з часом, власними ресурсами, фізичними силами. Саме волонтери стали надійним плечем для селищної ради, коли необхідно було в період бойових дій забезпечувати життєдіяльність громади, допомагати біженцям і напівоточеному Чернігову. Часто з ризиком для власного життя ці хоробрі люди возили хліб, продукти, організовували доставку гуманітарної допомоги, ліків, евакуацію біженців, переправу через Десну. Допомагали біженцям і військовим в ремонті техніки. У період бойових дій на Чернігівщині волонтери показали себе надійною командою і сьогодні вони в строю. Активно допомагають ЗСУ.

Голова громади вручила Подяки селищної ради БО БФ «СІВЕРЯНИ», Віталію Логвину, Діані Пильник, Володимиру Бойку, Сергію Голованю, Володимиру Третяку, Валентину Стоцькому, Олександру Момоту.

Найтепліші вітальні слова прозвучали на адресу мужніх воїнів ЗСУ – армії, яка за ці 9 місяців запеклого протистояння російській агресії стала легендою в усьому світі. Юлія Постернак подякувала воїнам за захист і можливість працювати на своїй землі. Побажала кожній родині дочекатися своїх найрідніших з фронту, а всім – якнайшвидшої перемоги і миру.

Подяками селищної ради  відзначили працівників місцевого самоврядування, які сьогодні несуть службу у лавах ЗСУ: Василя Бобра, Володимира Баглая, Олега Клочка, Юрія Грінченка та Юрія Федоренка.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників.

Начальник третього відділу Чернігівського районного  територіального центру комплектування та соціальної підтримки Артем Струк привітав усіх військовослужбовців з Днем Збройних Сил України, побажав перемоги та вручив відзнаки Чернігівського РТЦК та СП.

По завершенні офіційної частини  провели благодійний аукціон на підтримку ЗСУ за участі підприємців та керівників установ. На аукціоні були представлені вироби ручної роботи від учнів та педагогів Куликівського ліцею, місцевих майстрів, інші цікаві лоти.   Всі лоти були розпродані дорожче від стартових цін. Було зібрано 34,5 тис. грн. Кошти були передані на придбання дрона для підрозділу ЗСУ, в якому служать наші земляки.

Так  співпали дати, що у День ЗСУ 6 грудня народився підполковник Ігор Сніжок з Куликівки, який 3 лютого 2015 року загинув під час мінометного обстрілу під Дебальцевим. Селищний голова відвідала могилу загиблого героя і поклала квіти, на пошану його пам’яті.