Віддали шану учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

  • 812

Фото без опису

 

14 грудня щороку Україна відзначає День вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Цей день встановлений Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

Куликівська громада долучилася до вшанування ліквідаторів. Захід відбувся біля пам’ятного знаку Героям-чорнобильцям в Куликівці. Тут зібралися працівники селищної ради, установ,  ліквідатори аварії на ЧАЕС,  військовослужбовці, громадськість.

З вітальним словом до присутніх звернулася Куликівський селищний голова Юлія Постернак. Голова громади подякували ліквідаторам за мужність і жертовність, завдяки яким наслідки Чорнобильської  катастрофи стали менш руйнівними для України і світу, побажала ліквідаторам міцного здоров’я, добробуту та родинного затишку, а громадській організації "Союз Чорнобиль України" і далі бути такою ж активною  у громадському житті. Також селищний голова побажала всім гідно пройти важкі випробування разом зі своєю державою, дочекатися великої перемоги і миру в Україні.

Присутні вшанували пам’ять померлих ліквідаторів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Юлія Постернак також подякувала ліквідаторам і громадській організації в цілому за те, що з перших днів війни вони були з селищною радою і допомагали організовувати добровольчі формування з охорони  території громади. Сьогодні з числа ліквідаторів є чоловіки, які знову рятують свою державу, але тепер вже від видимого ворога - російського окупанта.

Голова громади вручила Подяку селищної ради  Михайлу Дурицькому з Куликівки - активному члену громадської організації "Союз Чорнобиль України", який сьогодні несе службу у лавах ЗСУ.