Вручили Подяки команді волонтера В’ячеслава Запорожця

  • 1128

Фото без опису

9 січня селищний голова Юлія Постернак   зустрілася з волонтером  зі столиці В’ячеславом Запорожцем, який у березні 2022 року, в період запеклих боїв на Чернігівщині, зі своєю командою евакуйовував біженців з Куликівки, навколишніх сіл і громад, а також доправляв до громади першу гуманітарну допомогу.

Голова громади висловила щиру вдячність за допомогу і вручила пану В’ячеславу Подяку Куликівської селищної ради. Такі ж Подяки передали і його помічникам Вадиму Гетману та Девіду Недзельському.

Ці та інші  хоробрі чоловіки з команди пана В’ячеслава під обстрілами з ризиком для життя вивезли в той період сотні біженців з  Куликівки, яка на той час була евакуаційним центром для прилеглих сіл  і громад, в тому числі і Чернігова. 

Під час розмови згадували буремний березень і події тих тижнів, говорили про сьогодення. В’ячеслав зі своєю командою і досі активно займається волонтерством. Сьогодні вони там, де найбільш потрібні – на сході. Допомагають розгортати на базі лікарень шпиталі для лікування поранених бійців, надають юридичну  та іншу необхідну допомогу військовослужбовцям.

Голова громади домовилися з паном В’ячеславом і далі продовжувати комунікації, зокрема скористатися юридичною допомогою фахівців в разі потреби захисту прав військовослужбовців з числа жителів громади. Обговорили й інші ініціативи щодо продовження співпраці.

На завершення зустрічі Юлія Постернак зауважила, що випадкових зустрічей не буває. Чи то Бог, чи інші вищі сили послали пана В’ячеслава і його відважних помічників Куликівській громаді в період важких випробувань, як Янголів-охоронців  і помічників.

 

Довідково:

З публікації на сайті ЧеLine 18 грудня 2022 року  «Український доларовий мільйонер, ризикуючи власним життям, евакуйовував людей з Чернігова»:

Під час війни, яку розв’язала і веде росія проти України, стаються вражаючі історії. Український бізнесмен відмовився від розкішного життя і став волонтером. Він врятував тисячі людей із гарячих точок і зцілився від смертельної хвороби.

В’ячеслав Запорожець – успішний забудовник і доларовий мільйонер. Його компанія побудувала великі торгівельні мережі, спершу в Україні, а згодом в Казахстані. Він жив життям, про яке лише тільки мріяти: солідні зв’язки, парк люксових авто та розкішний маєток на 1500 квадратів у передмісті Києва з власним кінотеатром та басейном.

 

Розуміючи усі наслідки боїв у разі прориву росіянами оборони Києва, мільйонер вирішив облаштувати у своєму розкішному маєтку міні-лікарню, аби хоч трошки у разі масових поранень розвантажити лікарні. На щастя, це не знадобилося. Проте добре підійшов для захисту від російських бомб величезний та міцний підвал, у якому ховалися більше тридцяти людей. Це були рідні, друзі, знайомі та ті, кого В’ячеслав згодом зміг евакуювати із Чернігова, який на початку повномасштабного вторгнення нещадно обстрілювали.