Естонські друзі знову привезли гуманітарну допомогу  до Куликівки

  • 1223

 

Фото без опису

Немає потреби нікому доводити істину, що друзі пізнаються в біді.  Найбільша біда, яка нас спіткала - війна, дала можливість відчути, що справжні друзі поряд з нами. 52 роки дружніх стосунків з естонськими волостями  Пилва, Ряпіна та Канепі  - солідний термін в кілька поколінь. А з початку війни наші друзі не полишають нас своєю підтримкою і на далекій  відстані. Вони слідкують за життям громади в спільнотах Фейсбук, телефонують, цікавляться нашими потребами, організовують у себе благодійні акції, збирають кошти, гуманітарну допомогу для громади.

Сьогодні, 13 січня, вже  вдруге від початку війни невтомний і вірний друг Куликівської громади Лео Кютт зі своїми друзями і колегами Міхкелем Педімаа, Яаном Конксом та Томасом Хеерінгом приїхали до Куликівки  і знову з чималим вантажем гуманітарної допомоги.

З попереднього червневого візиту ситуація і потреби змінилися. Тому привезли найперше – це генератори. Для покращення матеріальної бази  Куликівського дитячого садочка  «Ромашка» привезли цілий набір кухонного обладнання: холодильник, плити, духовки, м’ясорубки, різки, велику пательню, фрітюрницю. Крім кухонного обладнання передали  й інші корисні речі для закладу і  для діток.

За ініціативи пані Кайси Тамоджі естонські жінки зв’язали і передали для наших захисників чимало теплих шкарпеток і рукавичок. Жителі естонських волостей також передали теплі речі до гуманітарного штабу громади.

У селищній раді гості зустрілися з селищним головою Юлією Постернак та обговорили подальшу співпрацю і потреби громади. Також зустрілися з колективом селищної ради і висловили підтримку Україні від усіх естонців. Селищний голова у свою чергу подякувала за багаторічну дружбу і допомогу, особливо у важкі для України часи. Естонія була і лишається найвірнішим другом України, - зазначила Юлія Постернак. Голова громади вручила гостям Подяки селищної ради, на знак шани і вдячності за підтримку громади  і пам’ятні подарунки на сучасну  воєнну тематику.

Під час перебування в селищній раді гості  мали можливість познайомитися з українськими новорічними традиціями щедрування. До селищної ради з віншуваннями завітали  Куликівська мистецька школа та Центр культурних послуг.

Естонські колеги   відвідали укриття освітянських закладів  селища і високо оцінили зусилля селищної ради з пошуку донорів, зроблену чималу і якісну роботу з ремонту укриттів. Тим більше вони у червні мали змогу побачити стан укриттів на той час і порівняти з тим що є сьогодні.

На завершення візиту домовилися продовжувати співпрацю. Естонські друзі запевнили, що будуть підтримувати Україну до перемоги та будуть поряд і в період її відбудові та розквіту.