Презентували Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури в громаді

  • 507

Фото без опису

24 січня в залі засідань селищної ради відбулася презентація Концепції розвитку велосипедної інфраструктури Куликівської селищної територіальної громади, яку розробляли з жовтня 2022 року по січень 2023 року у рамках проєкту Go Bike Chernihiv проєктною командою Bike City consulting спільно з ГО "Агенція міських ініціатив", ГО "Еко Місто" та Куликівською селищною радою.

З поміж 50 заявок від громад Чернігівщини, поданих для участі в проєкті Go bike Chernihiv, організатори обрали 3 кращі. Серед них – і Куликівська громада.  

Презентували Концепцію аудиторії слухачів експерт проєктної команди Bike City Consulting Артем Полюх та директорка ГО "Агенція міських ініціатив" Тетяна Романова.

Представляючи гостей селищний голова Юлія Постернак зауважила, що Куликівська селищна рада обрала  за концепцію розвитку – активну участь у різноманітних грантових проєктах, завдяки яким можливо залучити додаткові кошти і ресурси для розвитку громади.  І кожна перемога, кожен новий проєкт  - це стимул рухатися далі в розвитку громади.

У рамках даного проєкту громада отримала 20 велосипедів з замками до них,  які передали центру позашкільної освіти, зокрема для розвитку  туризму. Також  отримали 10 сучасних велопарковок та   одну  портативну станцію технічного обслуговування велосипедів.    Проєктом передбачено і  спільне написання стратегічного документу з розвитку велоруху в громаді.

Наступним і завершальним етапом даного проєкту буде затвердження даної Концепції на місцевому рівні.