У громаді планують розробити цільову  програму підтримки ЗСУ

  • 886

Фото без опису

 

На розширеній нараді за участі першого заступника голови, керівників структурних підрозділів, комунальних установ селищної ради, яку 31 січня провела селищний голова Юлія Постернак, обговорили підсумки роботи минулих тижнів та окреслили завдання на найближчі.

Говорили про наступне:

Сесійна діяльність: Розпочато підготовку до 29-ї сесії селищної ради, яка запланована орієнтовно на 23 лютого. Триває робота з підготовки регуляторних актів. 

Бюджет: Станом на кінець січня надійшло 8 310 000 грн доходів (з урахуванням трансфертів), з них   власних  - 4 304 800 грн. Це становить  85,4 %  від планових показників. За відповідний період минулого року надійшло 10 000 091 грн.

Соціальний захист: Служба у справах дітей та сім’ї селищної ради здійснила виїзди та обстеження двох родин в рамках процедури позбавлення батьківських прав щодо їх неповнолітніх дітей. 01 лютого очікується перевірка роботи Служби Національною соціальною сервісною службою України. 08 лютого відбудеться навчання кандидатів в опікуни/піклувальники; Сектор соціального захисту продовжує моніторинг потреб громадян в наданні соціальних послуг, проводять обстеження з виїздом на місця.

Освіта: У закладах освіти розпочався другий навчальний семестр. З 30 січня на очне навчання вийшов тільки Куликівський ліцей, який має належні укриття. Явка дітей доволі висока.  Ковчинський та Горбівський ліцей – на змішаній формі навчання, Вересоцький та Салтиково-Дівицький – на дистанційній. Тижнем раніше, з 23 січня відкрився Куликівський ЗДО «Ромашка», який вже встиг протестувати роботу в режимі повітряної тривоги. Організовано підвіз дітей, в тому числі і дошкільнят. Наразі працюють 8 маршрутів, 6 з яких – до Куликівки. У найближчих планах – роботи з благоустрою Куликівського ліцею, як опорного закладу: встановлення огорожі, паркових лав, освітлення, камер відеоспостереження. До кінця лютого планується придбати ще один шкільний автобус. На сьогодні у громаді  на змішаній формі навчання перебувають 726 дітей, тільки очно – 268, дистанційно – 207 дітей. 

ЖКГ: отримані від Чернігівської ОВА генератори  та обігрівачі будуть поставлені на баланс та передані до старостинських округів найближчого тижня для подальшого облаштування пунктів незламності. Наступного тижня плануються об’їзди старостинських округів з метою визначення переліку робіт з благоустрою. Триває ремонт приміщень Орлівського старостату для переведення до будівлі сільської лікарської амбулаторії. 

Економіка: Фахівці сектору постійно моніторять грантові пропозиції та подають заявки на участь в проєктах. Наразі в стадії реалізації перебуває  4 проєкти. 

Земля: З метою стимулювання додаткових надходжень до бюджету триває моніторинг договорів оренди. Надіслані листи-повідомлення  неплатникам  та особам, які користуються земельними ділянками комунальної власності з порушенням чинного законодавства. Спеціалісти-земельники працюють також з власниками та орендарями щодо необхідності сплати  земельного податку. Триває інформаційна кампанія. 

Юлія Постернак доручила фахівцям розробити  проєкт цільової програми селищної ради щодо підтримки ЗСУ. У громаді на сьогодні діє активний волонтерський рух, але затверджена програма зможе розширити можливості підтримки громадою земляків-військовослужбовців. 

За результатами обговорення селищний голова дала відповідні доручення керівникам.