Куликівська громада має намір укласти договір про співробітництво з Остерською громадою

  • 1455

На запрошення Остерського міського голови Леоніда Мисливця 1 лютого з ознайомчим візитом селищний голова Юлія Постернак та перший заступник селищного голови Тетяна Сосімович відвідали Остерську міську територіальну громаду.

Ще в середині грудня очільник Остерської громади з колегами також вперше побували в Куликівці. Колеги по місцевому самоврядуванню приїхали вивчити досвід Куликівської громади в питаннях реформування освітньої та медичної галузей та сфери соціального захисту населення.

Під час зустрічі в Остерській міській раді керівники Куликівської громади говорили з колегами про можливі вектори співпраці двох громад, ознайомилися з життєдіяльністю Остерської громади, станом на сьогодні, планами і перспективами. Багато уваги приділили розвитку освітянської галузі. Для наочності відвідали Остерську гімназію. Тут навчається близько 500 дітей з самого Остра та двох сіл, з яких здійснюють підвіз.  Навчання відбувається за змішаною формою. Є два укриття. В одному зроблений косметичний ремонт, в іншому триває. Куликівські посадовці саме застали процес ремонту.

За результатами візиту домовились укласти договір про співробітництво для реалізації спільних проєктів у сфері освіти, культури, медицини, спорту та інших.

Подібні поїздки з вивчення досвіду роботи інших громад вкрай корисні для розширення кругозору, порівняльного аналізу, розуміння  перспектив і напрямків розвитку власної громади для налагодження співпраці з реалізації спільних проєктів.