Користування землею комунальної власності має бути узаконено!

  • 576

Фото без опису

 

01 лютого комісія із земельних спорів селищної ради в селі Орлівка провела обстеження земельних ділянок комунальної власності, які використовуються з порушенням чинного законодавства: без правовстановлюючих документів та договорів оренди.

При обстеженні виявлено 6 випадків користування земельними ділянками  із порушенням земельного законодавства.  Загальна площа ділянок – 6,5 га. Сума безпідставно збережених землекористувачами коштів, обрахована комісією, склала 8 тис. грн. За належного оформлення землекористування  ці кошти мали б надійти до бюджету громади у вигляді податків.

Результати обстеження будуть задокументовані належним чином та подані на розгляд виконавчого комітету селищної ради. А вже відповідно до рішень виконкому землекористувачам будуть надіслані листи-вимоги про сплату вказаних сум.

Землекористувачі з розумінням сприйняли роботу комісії та необхідність узаконення права користування або оренди землі. Господарі  подали комісії відповідні письмові клопотання про укладання договорів оренди.

Комісія має намір продовжити обстеження в інших населених пунктах, про що буде повідомлено в анонсах та оголошеннях. Слідкуйте за повідомленнями.