Восьмі роковини загибелі Ігоря Сніжка

  • 1182

Фото без опису

 

- Сьогодні минає рівно вісім років, як у зоні проведення  АТО під Дебальцевим від ворожого мінометного обстрілу загинув наш земляк із Куликівки, полковник Збройних Сил України Ігор Сніжок. Ігор Сергійович не був в числі мобілізованих. Він присвятив військовій справі все життя, свідомо обравши  професію військового.  Тому у важкий для держави час, займаючи вже високу посаду в Києві,  не роздумуючи виконав наказ командування і поїхав у відрядження у зону проведення АТО,  не знаючи, що це подорож в один кінець. Він був зразковим офіцером і справжнім чоловіком. Багато років тому він присягнув на вірність своєму народові, і як справжній воїн, до кінця залишився вірним присязі. Полковник Ігор Сніжок з честю виконав свій військовий обов’язок, але, на жаль, ціною власного життя.

 

Це були наші перші втрати з початку російсько-української війни. Сергій Парубець та Ігор Сніжок. Роки минають, а біль не вщухає. На жаль, від початку повномасштабного вторгнення, за майже рік війни, до пантеону загиблих героїв Куликівщини додалося ще 16 загиблих героїв-земляків. Страшна ціна нашої свободи, - з такими словами звернулася до учасників пам’ятного заходу, який відбувся 3 лютого біля будівлі Куликівського ліцею, селищний голова Юлія Постернак.

Щороку 3 лютого, в день загибелі Ігоря Сніжка, Куликівщина вшановує пам’ять свого славного сина. Не зрадили традиції і цього року. Біля Куликівського ліцею зібралася громадськість селища та рідні Ігоря Сніжка щоб вшанувати пам’ять земляка. З великою шаною до воїна і патріота звучали слова ведучої Наталії Береговець у спогадах про життєвий шлях героя. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Ігоря Сергійовича Сніжка та усіх патріотів, які віддали життя за Україну.

 

Як і кожного року в день загибелі, відвідали місце останнього спочинку героя на старому кладовищі селища, де поховані батьки і родичі  Ігоря Сергійовича. Поклали квіти на могилу та ще раз вшанували його пам'ять хвилиною мовчання.