Селищна рада працює над розробкою програм підтримки ЗСУ, поліції та ДСНС

  • 574

Фото без опису

3 лютого селищний голова Юлія Постернак провела нараду з керівниками установ силових структур: 3-го відділу Чернігівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, сектору поліцейської діяльності, 8-го Державного пожежно-рятувального поста 1-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Чернігівській області.

На нараді обговорили підсумки діяльності установ за минулий рік, цьогорічні плани, перспективи та поточні проблемні питання.

Говорили про хід мобілізаційної кампанії, про співпрацю із селищною радою щодо оповіщення   військовозобов’язаних. Домовилися спільно із 3-м відділом Чернігівського РТЦК та СП розробити та подати на затвердження найближчої сесії Програму підтримки ЗСУ.

Йшлося також про роботу правоохоронних органів з профілактики злочинності та реагування на скоєні злочини і правопорушення. Останнім часом почастішали випадки незаконної вирубки лісів. Поліція виявляє і фіксує випадки правопорушення та передає матеріали до відповідних органів для притягнення порушників до відповідальності. Керівництво звертає увагу на активізацію зусиль щодо боротьби із злочинами, пов’язаними з наркотичними речовинами. Статистика випадків сімейного насилля поки не має тенденції до зростання. Загалом це одні і ті ж особи, які ведуть асоціальний спосіб життя.

Кількість пожеж у громаді минулого року зменшилася у порівнянні з 2021 роком відсотків на 30 %. Бригади рятувальників працюють. Забезпечене цілодобове чергування. Наразі триває профілактична робота щодо безпеки поводження на льоду.

Селищна рада найближчим часом працюватиме над проєктами програм підтримки ЗСУ, поліції та ДСНС, які планують винести на затвердження найближчої сесії.

Юлія Постернак дала доручення поліції активізувати роботу щодо виявлення і притягнення до відповідальності осіб, які створюють стихійні сміттєзвалища по території громади. Працівникам ДСНС – провести інформаційні зустрічі в освітніх закладах щодо безпеки дітей на льоду, а також відпрацювати спільно з іншими службами план евакуації населення в разі підтоплення окремих населених пунктів в період весняної повені.