Обстежили підтоплені території в Кладьківці

  • 1330

Фото без опису

Ще до піку весняної повені кілька місяців, а придеснянські села вже потерпають. Найбільше традиційно Кладьківка, яка знаходиться нижче від інших придеснянських сіл громади. 

Щоб вивчити ситуацію на місці, сьогодні, 6 лютого, селищний голова Юлія Постернак спільно з працівниками поліції та ДСНС, відділу ЖКГ та старостою Кладьківського старостинського округу оглянули території в Кладьківці, які вже підтоплені, і ті, що в зоні ризику.  Дорога на хутір Стара Пристань вже затоплена. Сьогодні там проживає лише двоє осіб. Решта дачні будинки. Щоб дістатися  села люди користуються саморобним містком-кладкою.

Селищний голова поспілкувалася з господинями двох дворів, на вулицях, які є в зоні підтоплення,  поцікавилася яка ситуація на сьогодні.  Жінки розповіли, що вперше за останні п’ять-шість років в погрібах знову стоїть вода. Довелося картоплю підіймати вище. Також вже затоплені городи. Навіть у такий складний час селяни переймаються тим як навесні відсадяться. Чи буде така можливість через затоплення городів. 

Голова громади запевнила, що людей не лишать напризволяще. Юлія Постернак доручила старості округу підшукати вільні земельні ділянки, можливо городи, які не використовуються, щоб тимчасово на рік надати тим жителям села, які не зможуть посадити власні городи через затоплення. Фахівцям служб селищний голова доручила прискорити роботу з розробки плану евакуації та заходів з  підтримки громадян, які можуть опинитися в зоні підтоплення.