Зустріч в Салтиковій Дівиці

  • 1331

7 лютого, з метою оперативного реагування на колективне звернення батьків учнів Салтиково-Дівицького ліцею щодо подальшого функціонування закладу, селищний голова Юлія Постернак та начальник відділу освіти селищної ради Світлана Масльонка відвідали Салтикову Дівицю. 

Посадовиці зустрілися з батьками та педагогічним колективом ліцею. Обговорили власне предмет звернення та інші питання.  

Говорили про таке: Відповідно до плану формування спроможної освітньої мережі Куликівської громади на 2022-2023 роки, з 01 вересня 2023 року буде припинено діяльність Салтиково-Дівицького ліцею. Наразі в закладі навчається 67 дітей за дистанційною формою навчання.  Прогнозована чисельність учнівського контингенту закладу на 01 вересня цього року - 51 дитина.  Доки триватимуть організаційні процеси батьки матимуть можливість обрати будь-який освітній заклад  з тих, які залишаються функціонувати. Підвіз дітей до місця навчання буде організовано. 

Наразі на очне навчання у дві зміни вийшов тільки Куликівський ліцей. Решта закладів на змішаній або дистанційній формі навчання. 

Селищна рада планує зосередити зусилля на подальшому проведенні  ремонту укриття Куликівського ліцею (великої школи). Це дасть можливість з наступного навчального року за сприятливої ситуації вийти на очне навчання в одну зміну.

Юлія Постернак коротко поінформувала про загальну ситуацію в громаді, зокрема - про фінансову ситуацію. Світлана Масльонка більш детально торкнулася освітніх нюансів.

Батьки зацікавилися організацією позашкільної зайнятості дітей, можливостями які пропонують Центр позашкільної освіти та дитячо-юнацька спортивна школа  Куликівського ліцею.

В обговоренні озвучили різні питання. Батьки переймалися  тим, щоб графіки підвозу дозволили дітям мати час для участі в гуртках і секціях. Педагоги цікавилися питанням працевлаштування. Присутні також озвучили  питання необхідності збереження приміщення. Запитували  чи є можливості переобладнати котельню Салтиково-Дівицького ліцею твердопаливними котлами, з інших закладів, які припинили діяльність.

Посадовці вичерпно і детально відповідали на запитання. На першому етапі після припинення діяльності закладу буде забезпечена охорона території. Переобладнання котельні – дороговартісний процес в кілька мільйонів гривень. Це і нова проєктна документація, і власне будівельно-монтажні роботи. Враховуючи демографічні перспективи села таке вкладення коштів є неефективним. Працевлаштування педагогів буде відбуватися на конкурентних засадах.

Загалом зустріч пройшла доволі конструктивно.  Всі бажаючі отримали відповіді і роз’яснення на питання, які їх хвилюють.