У Куликівському садочку встановили нове кухонне обладнання, подароване естонськими друзями

  • 1615

10 лютого селищний голова Юлія Постернак відвідала Куликівський заклад дошкільної освіти «Ромашка».  Разом з директоркою садочка Іриною Гарбуз  оглянули кухню та укриття.

На кухні вже встановили сучасне обладнання, яке під час нещодавнього візиту до Куликівки передали садочку естонські друзі: Лео Кютт з колегами з Ряпіна та Пилви.

Цілком органічно вписалися в інтер’єр та вже ефективно працюють на кухні електром’ясорубка, тістоміс, овочерізка, електрокотел, плита,  пароконвектомат, холодильник.  Нове обладнання допомагає кухарям робити процес приготування їжі швидшим і якіснішим.

24 січня, після одинадцятимісячної перерви, садочок відновив роботу. Наразі працює 6 дитячих груп. Вихованцям забезпечують триразове гаряче харчування.

Відновлення роботи садочка стало можливим завдяки облаштуванню в закладі укриття. Розпочали ремонти власними силами за рахунок залишку інтернет-субвенції. Але приміщення чималі і тому цих коштів було недостатньо. Тут вже  на допомогу прийшли польські друзі. Кошти польських благодійних фондів прискорили роботу. На сьогодні вже відремонтували санвузол, коридор та дві кімнати укриття. Майже завершено ремонт третьої кімнати, вже перейшли до сполучних коридорів з наступною четвертою. Укриття вже використовуються за призначенням під час повітряних тривог. Наступні відремонтовані кімнати дадуть можливість розширити простір для перебування дошкільнят і школярів у період небезпеки.

Юлія Постернак в черговий раз оглянула хід ремонтних робіт. Принагідно обговорили з керівником найближчі плани і потреби закладу.