Робочий візит до Горбового

  • 823

Фото без опису

10 лютого  селищний голова Юлія Постернак з робочим візитом побувала в Горбовому. 

Робота старости: У приміщенні старостату голова громади зустрілася із старостою округу Валентиною Дєдковою. Обговорили поточні питання життєдіяльності території.

Пункт незламності: Разом зі старостою оглянули приміщення, в якому найближчим часом облаштують пункт незламності. Днями селищна рада передала Горбовому генератор та обігрівачі, отримані від Чернігівської ОВА. Юлія Постернак зауважила, що важко передбачити які ще випробування чекають попереду, тому варто бути готовими до будь-яких  надзвичайних ситуацій. Селищний голова доручила старості облаштувати пункт незламності якомога швидше.

Будинок культури: Юлія Постернак відвідала будинок культури, де  зустрілася із завідувачкою Тетяною Трикашною. Поки великих культурних  заходів із зрозумілих причин не проводять заклад зосередив роботу на волонтерстві. Гуртують навколо себе активістів села. Збираються в приміщенні старостату, плетуть маскувальні сітки, килимки, шкарпетки для наших воїнів. Заходи до календарних дат все таки організовують, але в меншому форматі.

Бібліотека: Сільську бібліотеку нещодавно очолила досвідчений бібліотекар  Наталія Петрова з Виблів. Наразі вона впорядковує бібліотечні фонди, планує оновити книжкові експозиції, облаштувати краєзнавчий куточок, зробити косметичний ремонт приміщення. Горбівці охоче відвідують заклад. Книгочитання сьогодні це ще й один із способів психологічного розвантаження для  них.

Освіта: Гобівський ліцей з другого семестру розпочав навчання за змішаною формою. Сюди підвозять також дітей з Виблів, Бакланової та Вершинової Муравійок.  Під час зустрічі  з т.в.о. директора ліцею Інною Кирик обговорили різні теми: підвіз учнів, рівень відвідування, організацію  позашкільної роботи, безпеки дітей. Саме в цей час до колеги з Горбового завітала директорка Ковчинського ліцею ім. Л.П.Деполович Юлія Тройно. Керівники освітніх закладів мали чимало запитань до голови громади. Цікавилися фінансовою ситуацією загалом, перспективами виходу на очне навчання, говорили про можливість організації харчування, доцільність ремонтів укриттів, про роботу шкільних бібліотек, про відновлення активних безпосередніх комунікацій між закладами та дітьми, які дещо втратились під час вимушеної тривалої перерви в очному навчанні, про нові пріоритети у вихованні тощо.

Юлія Постернак охоче відповідала на всі питання, говорила відверто про ситуацію і перспективи громади, не обходила проблемних і "незручних" тем.  Оптимізація мережі закладів, економія видатків, ефективна командна робота, єдність і підтримка один одного і ЗСУ  – сьогодні єдиний шлях зберегти громаду і державу - на цьому наголошувала селищний голова під час розмови.  

Господарські питання: До початку навчального семестру власними силами, за участі ентузіастів-педагогів, в ліцеї зробили ремонт їдальні. Тепер вона виглядає не гірше ніж стильне кафе – яскрава, сонячна і дуже атомосферна. Керівник озвучила деякі потреби по кухонному обладнанню. Для забезпечення котельні дровами  (додатково) селищна рада прийняла рішення розпочати демонтаж старої дерев’яної школи, що поряд. Тим більше будівля вже давно аварійна. Перший етап робіт провели і на сьогодні вже зробили місячний запас паливних матеріалів. Вони ефективно себе показали, бо дерево сухе і здебільшого це дуб, який швидко дає необхідну температуру в приміщеннях. У закладі тепло і комфортно.

Щоб ефективно використати  матеріали домовилися, щойно дозволять погодні умови, спільно із старостою організувати демонтаж покрівлі. Шифер, який ще має задовільний стан, планують використати для часткового перекриття даху сільського будинку культури.

У кожному із закладів селищний голова цікавилася проблемами і тим, чим сьогодні селищна рада може допомогти. За результатами робочого візиту будуть дані доручення відповідним структурним підрозділам селищної ради.