Знімальна група польського телебачення в Куликівській громаді

  • 348

Фото без опису

11 лютого до Куликівки вчергове завітав волонтер з Польщі, добрий друг та помічник громади Генрік Сташевські. Пан Генрік  приїхав не сам, а із знімальною групою польського телебачення. Польські журналісти відвідали укриття в Куликівському садочку "Ромашка", яке ремонтують за кошти польських благодійних фондів, взяли інтерв’ю у селищного голови Юлії Постернак та директорки садочка Ірини Гарбуз.

Посадовці розповіли польському телебаченню про те, як у період бойових дій укриття слугувало прихистком для сотень біженців та жителів громади. Подякували польському народу за підтримку у війні, благодійним фондам - за фінансову допомогу для ремонту укриття. Розповіли про те як сьогодні використовуюється укриття. Показали ще не відремонтовані кімнати для наочного порівняння і розуміння яка велика робота була зроблена.

У селищній раді Юлія Постернак на карті області продемонструвала польському ТБ як у лютому минулого року рухалися окупаційні російські війська по території області, де були запеклі бої, розповіла як жила і працювала тоді Куликівська громада, як евакуювали біженців і допомагали іншим громадам з продовольством і ліками. Також розповіла про постраждалі села громади.

Волонтер привіз цього разу для облаштування укриттів якісні німецькі аптечки.

Незабаром сюжет про Куликівку покажуть на польському телебаченні.