Робоча поїздка селищного голови до Вершинової Муравійки

  • 849

Фото без опису

13 лютого селищний голова Юлія Постернак продовжила робочі поїздки по громаді. Сьогодні відвідала Вершинову Муравійку.

Зустріч у старостаті: У приміщенні старостату відбулася зустріч із старостою Вершиново-Муравійського стростинського округу Людмилою Андрієнко та соціальним робітником Людмилою Митькевич. Обговорили поточні питання, визначили проблемні ділянки. Говорили зокрема про болючу тему – реформування Територіального центру соціального обслуговування.   Голова громади зауважила, що нинішня фінансова ситуація в державі і громаді змушує вдаватися до заходів з тотальної економії та оптимізації в усіх без виключення галузях, в тому числі - і в галузі надання соціальних послуг. Кілька років тому держава передала територіальні центри на утримання місцевих бюджетів. Тому підхід до організації його роботи має базуватися на реальних фінансових можливостях громади. З 1 березня відбудеться скорочення штатної чисельності працівників терцентру, зокрема і соціальних робітників. Це додаткове навантаження  і ще більша відповідальність кожного.  Разом з тим переглянуто і категорії осіб, які  сьогодні обслуговуються центром. На обслуговуванні соціальних робітників лишаються громадяни поважного віку, які не мають дітей, особи з інвалідністю, не здатні самостійно себе обслуговувати. З 1 березня на території села працюватиме один соцробітник, який обслуговуватиме 12 осіб.

Освіта: Юлія Постернак поцікавилася у старости чи є проблеми з підвозом дітей на навчання. З другого семестру Горбівський ліцей вийшов на навчання за змішаною формою. Саме до цього закладу підвозять 13 дітей та 3 х вчителів. Наразі проблем з підвозом немає.

Будинок культури: У закладі культури разом із старостою та завідувачкою Валентиною Кулініч оглянули приміщення, де нещодавно були замінені вікна. Під час бойових дій навесні 2022 року в будівлі будинку культури ударною хвилею були зруйновані вікна. Минулого року під час візиту селищного голови до Жмеринської громади колеги з Вінниччини перейнялися проблемою із руйнуваннями в нашій громаді, і зголосилися надати фінансову допомогу на ремонт закладів культури, які постраждали внаслідок боїв. Такі ж проблеми із руйнацією вікон мав і Бакланово-Муравійський будинок культури. За кошти субвенції від Жмеринської міської ради (250 тис.грн) та кошти селищного бюджету (136 308 грн) минулого тижня проведені роботи із заміни вікон. У Вершиново-Муравійському БК зокрема замінили 8 вікон – 4 великих у актовій залі та 4 менших – у інших приміщеннях. Голова громади поцікавилася роботою закладу, найближчими планами, цікавилася як нині проходять заняття дитячого хореографічного колективу «Полісяночка».

ФП: Побували на фельдшерському пункті. Заклад надає послуги населенню. Кілька разів на тиждень до закладу приїздить медпрацівник із Виблів. Жителі села задоволені її роботою, скарг на якість обслуговування не мають. Є певні проблеми з температурним режимом,  але стростат працює над їх вирішенням. Встановили в одній з кімнат піч-буржуйку для додаткового обігріву приміщення. Після завершення опалювального сезону, за сприятливої ситуації, планують додати батареї. Також є плани відремонтувати поріг будівлі.

В старостинському окрузі вже планують роботи  з благоустрою навесні.