За кошти міжнародних донорів буде придбано два потужних генератори для котелень Куликівки

  • 835

Фото без опису

14 лютого селищний голова Юлія Постернак провела розширену нараду за участі першого заступника голови, керівників структурних підрозділів, комунальних установ селищної ради. Традиційно обговорили підсумки роботи минулих тижнів та окреслили завдання на найближчі.

Відкриваючи нараду Юлія Постернак наголосила, що кожен новий тиждень приносить нові проблеми, виклики і завдання. Але завдяки ЗСУ ми маємо можливість жити і працювати у своїй державі, тому сьогодні фронт кожного на своєму робочому місці. Голова громади поінформувала, що днями селищна рада отримала благодійну фінансову допомогу від польського благодійного фонду "ALIGHT"  в сумі 682, 7 тис. грн на придбання двох потужних генераторів для котелень, які опалюють багатоповерхові житлові будинки.

Керівники інформували про наступне:

Сесійна діяльність: Підготовка до  29-ї сесії селищної ради, яка запланована на 23 лютого,  триває. Вже підготовлені на сьогодні проєкти рішень оприлюднені на сайті селищної ради.

Старостинські округи: Отримані від Чернігівської ОВА генератори  та обігрівачі передані до всіх старостинських округів громади. Триває ремонт приміщень Орлівського старостату для переведення до будівлі сільської лікарської амбулаторії. Селищний голова розпочала об’їзди старостинських округів з метою моніторингу на місці поточних проблем сільських територій. Вже відвідали Горбове та Вершинову Муравійку. Робочі поїздки триватимуть далі. За кошти субвенції від Жмеринської громади та співфінансування з селищного бюджету минулого тижня встановили нові вікна (на заміну зруйнованих під час бойових дій) в Бакланово-Муравійському та Вершиново-Муравійському будинках культури.

Бюджет: За період з 1 лютого до селищного бюджету надійшло доходів  3 390 000 грн з урахуванням трансфертів, з них власних доходів – 1 382 000 грн. Заборгованості  із виплат заробітної плати, оплати енергоносіїв, інших поточних видатків немає.

Соціальний захист:

  • Служба у справах дітей та сім’ї селищної ради направила на навчання до м.Чернігова трьох осіб – кандидатів в опікуни/піклувальники. Упродовж звітного періоду фахівці Служби брали участь у судових засідання щодо позбавлення батьків батьківських прав стосовно їх неповнолітніх дітей, на яких захищали інтереси дітей.  
  • Центр соціальних служб тримає на контролі ситуацію в родинах своїх підопічних, здійснюють виїзди, обстеження, проводять профілактичну роботу. Надають допомогу одягом і взуттям родинам з дітьми, які цього потребують. Наразі продовжують збір одягу і взуття, яке було у вжитку, для надання подальшої допомоги малозабезпеченим родинам.
  • Сектор соціального захисту продовжує моніторинг потреб громадян в наданні соціальних послуг, проводять обстеження з виїздом на місця.

Охорона здоров’я: Первинка - Минулого тижня Куликівський ЦПМСД отримав додатково 5 генераторів різної потужності від міжнародних донорів. Наразі первинка має 6 генераторів, 3 з яких – у сільських медзакладах. Минулого тижня зафіксовано 60 випадків захворювання на ГРВІ у дітей. Швидкі тести підтвердили лише одиночні випадки COVID-19. Загалом це сезонний грип.

Вторинка: Куликівська лікарня планового лікування уклала з НСЗУ 12 пакетів на надання медичних послуг населенню. Враховуючи нинішню ситуацію в державі, фінансування за програмою медичних гарантій зменшено. І все ж, за попередніми розрахунками, заклад буде фінансово спроможний, збереже штатну чисельність працюючих. Для розвитку і поповнення матеріально-технічної бази продовжуватимуть активну співпрацю з волонтерами, міжнародними благодійними фондами. Лікарня продовжує впорядковувати укриття.

 

ЖКГ: минулого тижня Куликівське ВУЖКГ працювало в напруженому режимі. Було ліквідовано два пориви водогону по Куликівці.  Сталися також поломки трактора та двох насосів – на КНС та у Вересочі на свердловині. Загалом на ремонти було витрачено 64 тис. грн. З метою забезпечення рентабельності підприємства, безперебійного надання послуг населенню з водопостачання і водовідведення, відповідно до чинного законодавства, підприємство цього року подасть до селищної ради нові розрахунки  тарифів.

Цього року селищна рада планує закупити 50 контейнерів для сміття і встановити їх додатково по селищу, зокрема і на обох кладовищах та Пенязівці.

 

Адміністративні послуги: ЦНАП працює активно з підприємствами-партнерами щодо пришвидшення процедури отримання селищною радою захищеного каналу інформації та введення в дію станції з видачі паспорта громадянина України у вигляді ID-картки.

 

За результатами обговорення селищний голова дала відповідні доручення керівникам.