Фахівці служб відвідають усі  старостинські округи в рамках соціального проєкту

  • 1037

Фото без опису

28 лютого селищний голова Юлія Постернак провела розширену нараду за участі керівників структурних підрозділів, комунальних установ селищної ради. На нараді обговорили підсумки роботи минулих тижнів та окреслили завдання на найближчі.

Юлія Постернак: практично завершилися два місяці 2023 року, днями минув вже рік від початку повномасштабного вторгнення рф до України. Сили оборони продовжують героїчно стримувати атаки ворога і визволяти українські території. А ми тут в тилу маємо працювати кожен на своєму місці самовіддано і ефективно, щоб бути гідними наших захисників та бути їм надійною підтримкою. Починається весна, а з нею і нові виклики та завдання для усіх служб. З цього тижня за ініціативи селищного голови починаємо соціальний проєкт «Наближуємо послуги – скорочуємо відстань». У рамках проєкту до середини квітня відбудуться виїзні дні-приймальні  робочої групи  представників служб до старостинських округів. Фахівці на місцях у старостатах  зустрінуться з жителями  сіл, поінформують про послуги, нададуть роз’яснення і відповіді,  проведуть індивідуальні консультації тощо.

На жаль, знову маємо гіркі втрати. Надійшло офіційне сповіщення про загибель під Бахмутом військовослужбовця ЗСУ Андрія Рибалки з Куликівки.  Про повернення тіла героя на рідну землю сповістимо  на інформресурсах селищної ради.

Коротко про обговорювані теми:

Сесійна діяльність, виконком: 23 лютого відбулася 28-ма сесія селищної ради. Матеріали сесії опрацьовані, рішення та протоколи оприлюднені на сайті селищної ради. Виникла нагальна необхідність скликати 29-ту позачергову сесію, яка відбудеться 02 березня ц.р.  Орієнтовно 09.03.2023  планується засідання виконавчого комітету селищної ради. Триває підготовка проєктів рішень. Цього тижня заплановано провести обстеження аварійних дерев на видалення ( за заявами).

Бюджет: За лютий ц.р. надійшло до бюджету 8 248 000 грн, з урахуванням трансфертів, з них – власних доходів -  4237000 грн. Профінансовані захищені статті видатків: заробітна плата та енергоносії. Також профінансовано Куликівському ВУЖКГ 500 000 грн на відшкодування різниці в тарифах та 364 640 - на придбання додаткових сміттєвих контейнерів для селища. Профінансовані також інші поточні видатки.  

Освіта: з 30 січня триває другий навчальний семестр. Школи навчаються за змішаною та дистанційною формами навчання. Підвіз організовано. Алгоритм дій при повітряній тривозі вже відпрацьований. Навіть найменші – вихованці Куликівського дитячого садочка вже дисципліновано встигають спуститися в укриття доки лунає сигнал тривоги. Триває робота щодо ліцензування закладів освіти, подали заявки на виготовлення документів про неповну та повну загальну середню освіту. 04 березня в спортивному залі Куликівського ПАЛ відбудеться турнір з волейболу між командами Куликівки та інших громад. 

Соціальний захист: Центр соціальних служб активізував інформаційно-просвітницьку роботу, зустрічі з жителями сіл щодо популяризації сімейних форм виховання, психологічні розвантаження з  дітьми під час перебування в укриттях тощо. Продовжують поповнювати пункт обміну речей для малозабезпечених сімей. Інформаційно-просвітницька кампанія буде продовжена.

ЖКГ: минулого тижня Куликівське ВУЖКГ ліквідувало два пориви на селищному водогоні. З настанням тепла планують поновити виготовлення бетонних кілець на замовлення.   

Благоустрій: КП селищної ради провели обпилювання  гілля на 20 вулицях селища для убезпечення руху транспорту і громадян. Триває розчистка кладовищ, видалення аварійних дерев. Продовжується ремонт приміщення Орлівського старостату, куди буде переведена сільська лікарська амбулаторія.

Земля: Комісія із земельних спорів планує продовжити виїзні перевірки в села щодо виявлення фактів використання земель комунальної власності без правовстановлюючих документів. Триває співпраця з податковою інспекцією щодо виявлення неплатників земельного податку. 

Культура: наступного тижня планується продовжити встановлення нових вікон в Бакланово-Муравійському та Вершиново-Муравійському будинках культури. Працівники культури готують мистецький онлайн-челендж «Перемога  і весна – в унісон».

За результатами обговорення селищний голова дала відповідні доручення керівникам.