Зустріч з підприємцями щодо благоустрою територій

  • 1031

Фото без опису

02 березня селищний голова Юлія Постернак провела зустріч-нараду з власниками та орендарями магазинів, закладів громадського харчування, керівниками окремих установ селища. На нараді обговорили питання початку робіт з весняного благоустрою.

Голова громади звернулася до представників бізнесу, керівників з проханням долучитися до спільної роботи з прибирання територій. Прийшла весна, зійшов сніг і назовні вийшли всі наслідки недбалого ставлення несвідомих громадян до довкілля. Навіть у важкі часи війни не можна забувати про чисте довкілля. Це обличчя громади, її візитівка. Чимало ще й серед нас тих, хто не привчений не смітити. Таких треба методично перевиховувати, не боятися робити зауваження, вживати штрафних санкцій до злісних порушників. Селищний голова закликала підприємців і керівників установ не тільки прибрати території і підтримувати їх в належному стані, а й долучатися до виховання культури споживачів і покупців. Юлія Постернак попросила встановити сміттєві урни біля своїх магазинів і закладів тих, у кого їх немає, а також, за потреби, оновити фасади будівель. Голова закликала бути активними і комунікувати із селищною радою, звертатися якщо потрібна допомога комунальників  в наведенні благоустрою прилеглих територій.

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Олексій Товстоліс ознайомив присутніх із витягом з Правил з благоустрою територій громади в частині догляду за прилеглими територіями.

Начальник сектору поліцейської діяльності  Юрій Мартинов говорив про адміністративну відповідальність суб’єктів господарювання та громадян за порушення Правил з благоустрою.

Директор комунального підприємства селищної ради Андрій Чобітько озвучив готовність підприємства до співпраці і допомоги  підприємцям в питаннях благоустрою, якщо виникатиме  потреба залучити техніку та людські ресурси.

Підприємці озвучили питання, які їх хвилюють сьогодні. Говорили про необхідність наведення ладу за кіосками Бервілль, території за критим ринком, яка належить Куликівському РайСТ, цікавилися чи можна за потреби скористатися допомогою комунального підприємства для проведення робіт з благоустрою прилеглих територій.

Підсумовуючи зустріч селищний голова подякувала усім, хто відгукнувся і прийшов.  - У громаді вже склалася добра традиція весняних толок з прибирання територій. Загалом свідомі підприємці і керівники активно долучаються до таких акцій. Хотілося б зберегти цю традицію і надалі. Навіть попри війну хотілося б знаходити можливість та бажання берегти довкілля і дбати про чистоту громади.