Зустріч з жителями Виблів щодо тарифів на водопостачання

  • 190

10 березня селищний голова Юлія Постернак та начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Олексій Товстоліс зустрілися з жителями села Виблі.

На  зустрічі обговорили питання підвищення тарифів на водопостачання. Виблі – одне з небагатьох сіл громади, яке має централізований водогін. Послуги  з водопостачання  надає ПП «Джерело Ф». Крім Виблів підприємство обслуговує ще 5 сіл Чернігівського району. На сьогодні у Виблях 351 абонент з водокористування. У кінці січня цього року ПП «Джерело Ф» оголосило про намір підвищити тариф на водопостачання з 29.6 грн за 1 м3 до  37.2 грн.

На зустріч  запрошували   представників підприємства  - надавача послуг, але, на жаль, ніхто не з’явився. Жителі села хотіли «з перших вуст» отримати інформацію про обґрунтування щодо підвищення тарифу, а також заслухати звіт про використання коштів, сплачених абонентами за водопостачання минулого року.  Тариф, який застосовує підприємство, є однаковим для всіх сіл, які воно обслуговує, і не враховує кількості абонентів, обсягу наданих послуг тощо. Жителі села зауважили, що хотіли б щоб новий тариф був обрахований для їх села окремо з урахуванням вищезазначених факторів.  

Юлія Постернак та Олексій Товстоліс поінформували, що комунікації селищної ради з підприємством відбуваються лише у вигляді листування. На пропозицію особистих зустрічей представники підприємства не реагують. Посадовці пообіцяли, враховуючи стурбованість сільської громади,  звернутися з листом до підприємства, в якому викласти вищезгадані аргументи.

Наразі тариф на водопостачання у Виблях є найвищим по громаді. Приміром Ковчин, в якому 325 абонентів, має тариф 26 грн за м3.