Паліїв сухої трави каратимуть штрафами

  • 623

Фото без опису

15 березня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій селищної ради. Вела засідання селищного голови Юлії Постернак.

Члени комісії розглянули шість питань порядку денного:

1.Про готовність органів управління та сил цивільного захисту до весняної повені.

2.Про попередження пожеж і випадків травмування та загибелі людей на них в пожежонебезпечний зимовий період 2023 року.

3.Щодо   попередження розповсюдження пожеж в екосистемах в умовах пожежонебезпечного весняно-літнього періоду.

4.Щодо утримання і забезпечення населених пунктів громади джерелами протипожежного водопостачання.

5.Щодо   організації роботи  пунктів незламності у Куликівській громаді, для забезпечення життєдіяльності населення у випадку тривалої відсутності електроенергії.

6.Про стан готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням.

Говорили про наступне:

Хоча рівень води поступово йде на спад,  небезпека підтоплення придеснянських сіл ще лишається. Тому всі дотичні служби мають бути готові до подолання наслідків підтоплення.

 

Наближається тепла пора, а з нею і небезпека виникнення пожеж в екосистемах. Ганебне явище випалювання сухої трави, на жаль, ще досить поширене серед населення. Юлія Постернак закликала працівників ДСНС розповсюдити в громаді пам’ятки для населення щодо недопущення спалювання сухої трави та проводити іншу інформаційно-роз’яснювальну роботу. Разом з тим, спільно з поліцією  активізувати роботу із накладення штрафів    на порушників

 

Три пункти незламності у громаді створені ще минулого року та забезпечені всім необхідним. Наразі нема потреби їх цілодобового функціонування, але в разі тривалого відключення електрики, внаслідок  пошкоджень  енергетичної інфраструктури від ворожих ударів, вони будуть розгорнуті швидко.

З переліку об’єктів укриття, наявних у громаді, є стовідсотково придатними лише ті, що знаходяться в закладах освіти селища.    

За результатами обговорення затвердили перелік доручень відповідним службам, зокрема:

-Директору КНП «Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Куликівської селищної ради забезпечити фельдшерські пункти, які розташовані в населених пунктах, що перебувають в зоні можливого підтоплення повеневими водами, необхідною кількістю медикаментів;

Старостам старостинських округів:

- поповнити запаси продуктів, товарів першої необхідності та забезпечити завезення їх у населені пункти, яким загрожує повінь;

- організувати проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті з певними категоріями населення:  одинокі особи похилого віку, інваліди, сім’ї в СЖО.

Керівникам підприємств, установ, закладів та організацій забезпечити укомплектування підвідомчих об’єктів первинними засобами пожежогасіння.

Старостам старостинських округів, 8 Державному пожежно-рятувальному посту 1 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області провести інформаційно роз’яснювальну роботу серед населення щодо попередження пожеж в природних екосистемах та недопущенню спалювання залишків рослинності та сміття.

Балансоутримувачам приміщень, в яких розташовані пункти незламності,  привести їх в режим «Готовності до розгортання». У разі настання надзвичайної ситуації або порушення електрозабезпечення в результаті обстрілів об’єктів енергетики на період більше 24 годин розгорнути Пункти незламності.