Волонтери з Нідерландів привезли в подарунок громаді велосипеди

  • 196

Фото без опису

29 березня до Куликівської громади вперше завітали волонтери з Нідерландів  - Хенк Посма, Хенк Йонгстра та Хенк Ян Хофман.

Чоловіки з різних частин Нідерландів об’єдналися у спільній волонтерській діяльності у фонді STICHTING OOST WEST KONTAKTEN і тепер активно допомагають Україні. Комунікацію з Куликівською громадою налагодили через БФ "СІВЕРЯНИ".

Волонтери привезли в подарунок 16 велосипедів, які вручили на площі Куликівки учасникам туристичного клубу "Вогнище". Три велосипеди отримали в подарунок куликівські поштарі.

У селищній раді волонтери зустрілися з селищним головою Юлією Постернак. З перших вуст почули про історію життя громади в період бойових дій дізналися. 

Разом з головою громади побували у Грабівці, де на власні очі побачили наслідки бойових дій. Глибоке враження справив на гостей розбитий Сорочий хутір. Поспілкувалися з місцевими жителями, послухали історії очевидців подій. Зупинилися біля зруйнованого двоповерхового будинку в Дроздівці.

У Куликівці відвідали укриття дитячого садочка. Були вражені масштабами проведеної роботи, бо мали можливість порівняти стан укриття до ремонту і нині.

Цікаву екскурсію по музею туристичного клубу "Вогнище" підготували гостям українською та англійською мовами викладачі та учні Куликівського ліцею.

За круглим столом  обговорили враження від знайомства з Куликівською громадою та наміри про подальшу співпрацю. Гості з Нідерландів висловили наміри продовжити комунікацію з громадою та запевнили, що і далі підтримуватимуть Україну в її справедливій боротьбі за незалежність.

На згадку про відвідини громади волонтери повезуть до Нідерландів пам’ятні сувеніри з символікою України та Куликівської громади.