У громаді активізувалася сплата земельного податку

  • 264

Фото без опису

29 березня на розширеній нараді  за участі керівників структурних підрозділів, комунальних установ селищної ради, яку провела  селищний голова Юлія Постернак, традиційно обговорили підсумки роботи минулих тижнів та окреслили завдання на найближчі.

Юлія Постернак: До чергової сесії селищної ради фахівцям відповідних служб варто опрацювати внесення змін до програми надання одноразової матеріальної допомоги в частині виплат такої допомоги пораненим учасникам бойових дій.  Продовжуємо роботу над підготовкою території для встановлення модульних будиночків для родин, які внаслідок боїв втратили житло. Загалом до Великодня необхідно провести прибирання і впорядкування території громади.  Найближчим часом необхідно передати потужні генератори, придбані за кошти польських донорів БФ «ALIGHT», котельням ОТКЕ.   

Коротко про обговорювані теми:

  • Триває робота комісії з обстеження зруйнованого і пошкодженого майна. Всього опрацьовано 308 заяв від суб’єктів, складено 298 актів обстеження. Дані постійно вносяться до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.
  • З початку березня до бюджету громади надійшло з урахуванням трансфертів 7 678 600 грн, з них власних надходжень – 3 671 600 грн. Активізувалася сплата земельного податку. Тільки за березень надійшло 180 тис. грн. Всього з початку року – 200 тис. грн.
  • Заклади освіти розпочали підготовку до великого благодійного ярмарку на підтримку ЗСУ, який  заплановано на 11 квітня.
  • Розпочато реалізацію двох проєктів у галузі освіти і культури: Громада 4.0 – цифровізація бібліотек, Колоклуб – створення сучасної медіатеки в Куликівському ліцеї.
  • Цього тижня КП «Куликівське ВУЖКГ» очікує отримання 53-х контейнерів для сміття, які планують встановити в смт Куликівка, с. Пенязівка.
  • Придбані за кошти польського БФ «ALIGHT» потужні генератори  та обладнання для пристосування котлів під тверде паливо від проєкту Tetra Tech будуть передані найближчими тижнями двом котельням Облтеплокомуненерго в Куликівці.
  • Найближчим часом в рамках оптимізації органів юстиції в громаді припинить роботу сектор РАЦС. Необхідно невідкладно спільно з Управлінням юстиції вивчити можливість надання даної послуги через ЦНАП.

За результатами обговорення селищний голова дала відповідні доручення керівникам.