У пріоритеті - відновлення територій та наближення послуг до населення

  • 903

Фото без описуФото без опису

 

04 квітня селищний голова Юлія Постернак провела розширену нараду за участі керівників структурних підрозділів,  селищної ради, установ та організацій. Керівники звітували про підсумки роботи минулих тижнів та окреслили завдання на найближчі.

Юлія Постернак:  робота селищної ради наразі зосереджена на таких основних напрямках – відновлення територій, залучення позабюджетних коштів на розвиток, розширення переліку та наближення послуг до населення (ЦНАП, охорона здоров’я, освіта). Щойно дозволять погодні умови, продовжимо весняні толоки. Реформування триває практично в усіх сферах життєдіяльності держави. Війна,  складна економічна ситуація тільки пришвидшила ці процеси. Селищна рада буде робити все можливе, щоб залишити всі послуги населенню, які надаються сьогодні, та розширити їх перелік.  

Коротко про обговорювані теми:

  • Робоча група фахівців селищної ради розпочала роботу над розробкою Плану відновлення території громади. Напрацьовано першочергові проєкти  в рамках даного плану, які можна буде запропонувати потенційним донорам та інвесторам.
  • Триває підготовка до чергової 30-ї сесії селищної ради, яка запланована на 27 квітня. Напрацьовуються проєкти рішень на сесію.
  •  За березень цього року до бюджету громади надійшло з урахуванням трансфертів 9 795 700 грн, з них власних надходжень – 5 118 300 грн.
  • Продовжуються виїзди робочої групи фахівців служб до населених пунктів громади в рамках соціального проєкту «Наближуємо послуги – скорочуємо відстань». Минулого тижня відвідали Горбове та Виблі. Цього тижня плануються виїзди до Дрімайлівки та Вересочі.
  • Комунальне підприємство селищної ради продовжує прибирання територій, вирубку порослі та випилювання аварійних дерев, впорядкування кладовищ. Найближчим часом на старостати буде закуплено і передано робочий інвентар та матеріали для проведення заходів з благоустрою.
  • Навчальний рік завершиться 10 червня. Освітяни працюють над  реалізацією трьох грантових проєктів: тренінгової програми з формування навичок психологічної стійкості для  працівників освітянських закладів, проєкту «Громада 4:0» - цифровізація Куликівської публічної бібліотеки та «Колоклуб 2:0» - створення сучасної медіатеки в Куликівському ліцеї. 
  • Фахівці відділу земельних відносин продовжать практику виїздів до населених пунктів з метою перевірки правомірності користування земельними ділянками. Найближчим часом плануються виїзди до Жуківки та Салтикової Дівиці. За попередніми розрахунками сума безпідставно збережених коштів за користування земельними ділянками без оформлення права власності або оренди складає орієнтовно 400 тис. грн. Ці кошти могли б поповнити бюджет громади. Спеціалісти-земельники працюють з користувачами.  Робота з населенням щодо сплати земельного податку дала видимий результат. У березні сплата земельного податку активізувалася. Так, тільки за березень сплачено 201,6 тис. грн. З початку року – 241,1 тис. грн. 
  • Триває підготовка до великого благодійного ярмарку на підтримку ЗСУ, який  заплановано в Куликівці на 11 квітня ц.р.
  • У лабораторії Куликівської лікарні планового лікування запрацював біохімічний аналізатор визначення гормонів щитоподібної  залози.
  • Попри заборону та інформаційно-роз’яснювальну роботу несвідомі громадяни продовжують спалювати суху траву і гілля.  За два тижні зафіксовано 11 пожеж. У результаті підпалів трави завдано шкоди господарським будівлям. Є випадки повного знищення. Варто активізувати застосування штрафних санкцій до порушників.
  • Найближчим часом в громаді припинить роботу сектор РАЦС. На даний час фахівці селищної ради  активно співпрацюють з обласним управлінням юстиції щодо можливості надання окремих видів послуг з реєстрації актів цивільного стану у ЦНАПі. 
  • У селах громади продовжуються виїзні майстер-класи з декорування великодніх кошиків за участі місцевих майстринь. Заклади культури працюють над підготовкою великодніх вуличних композицій. Після Великодня планують відновити концертну діяльність у закладах. У пріоритеті благодійні заходи  на підтримку ЗСУ.
  • Соціальні служби продовжують надавати послуги населенню. На жаль, в громаді останнім часом зросла кількість випадків ухиляння батьками від виконання батьківських обов’язків. Служби змушені вилучати дітей з неблагополучних родин. Тому фахівці служб ще активніше працюють над влаштуванням таких дітей у прийомні родини, пропагують сімейні форми виховання, допомагають бажаючим створити прийомні сім’ї пройти навчання та усі необхідні документальні процедури. Наразі у громаді сімейними формами виховання охоплено 77,2% дітей статусних дітей. 
  • Епідемічна ситуація в громаді контрольована. У березні спостерігалася тенденція до зниження рівня захворюваності на грип та ГРВІ. Натомість зросла чисельність хворих на коронавірус.

За результатами обговорення селищний голова дала відповідні доручення керівникам.