Соціальний проєкт "Наближуємо послуги - скорочуємо відстань" сьогодні працював у Вересочі та Дрімайлівці

  • 641

Фото без опису

 

Соціальний проєкт "Наближуємо послуги - скорочуємо відстань",  ініційований Куликівським селищним головою Юлією Постернак,продовжує мандрувати селами громади. 06 квітня фахівці служб(ЦНАП, ПФУ, Центр соціальних служб, відділ земельних відносин, ЦПСМД, Територіальний центр соціального обслуговування, служби соціального захисту населення) працювали у Вересочі та Дрімайлівці.  

На зустрічах з жителями сіл представники служб, традиційно, як і в попередніх селах, які відвідали в рамках проєкту, ознайомлювали присутніх з інформацією про послуги своїх установ, відповідали на запитання, надавали індивідуальні консультації.

 

Заступник директора Центру соціальних служб – Наталія Мальчикова повідомила що незабаром в Куликівці  відкриється відокремлений підрозділ «Безкоштовного магазину ДякуЮ», в якому соціально-вразливі верстви населення зможуть отримувати безкоштовну допомогу на постійній основі речами, які були у вжитку.

 

Люди цікавилися чи можна приносити свої речі, які  знаходяться в гарному стані.

 

Генеральний  директор КНП "Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Максим Момот поінформував присутніх про запровадження з  01 квітня 2023 року в Україні видачі електронних рецептів на рецептурні препарати для населення.

Представник  відділення Пенсійного Фонду України  Оксана Рева розповіла про те, що з 1 квітня автоматично, без додаткового звернення особи до органів ПФУ, проводиться перерахунок пенсії тим особам, які продовжували працювати і на 1 березня 2023 року набули право на проведення перерахунку пенсій, з урахуванням не менш як 24-х місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії або якщо після призначення (попереднього перерахунку) пройшло не менше 2-х років.

  

Під час зустрічі жителі сіл  порушували наступні питання:

  • щодо нарахування пенсій,
  • виплати субсидій та пільг на житлово - комунальні послуги;
  • земельні питання;
  • щодо отримання допомоги від Міжнародних організацій;
  • щодо видачі електронного направлення до лікаря.

 

Усім запитувачам надані консультації та роз’яснення.