Надання послуг роботодавцям в умовах воєнного стану

  • 382

Фото без опису

 

21 квітня в коворкінг-центрі Публічної бібліотеки Куликівської селищної ради відбувся круглий стіл на тему: «Надання послуг роботодавцям службою зайнятості в умовах воєнного стану».

 

У інформаційному заході взяли участь начальник управління реалізації політики зайнятості Чернігівського обласного центру зайнятості Максим Торжевський, виконуюча обов’язки  директора Чернігівської філії Чернігівського обласного центру зайнятості Світлана Серб, фахівці служби зайнятості та роботодавці громади.

 

Учасники круглого столу обговорили шляхи співпраці служби зайнятості з роботодавцями в реалізації програм сприяння зайнятості населення, інші напрямки і можливості співпраці.

На даний час служба зайнятості пропонує роботодавцям різні програми фінансової підтримки. Серед них: надання допомоги по частковому безробіттю, компенсацій на оплату праці працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб та фактичних витрат на сплату ЄСВ за кожну працевлаштовану за направленням служби зайнятості особу на нове робоче місце.

Крім того, у цьому році з’явились три нові програми компенсацій для роботодавців, спрямовані насамперед на працевлаштування соціально вразливих верств населення: учасників бойових дій, молоді, одиноких батьків, батьків дітей з інвалідністю, громадян передпенсійного віку, людей з інвалідністю, «тривалих» безробітних тощо. Цього року роботодавці також мають змогу отримати мікрогрант на розвиток свого бізнесу за програмою «Власна справа» в рамках урядового проєкту «єРобота».

 По завершенню «круглого столу» було підведено підсумки зустрічі та досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю.