Естонські друзі продовжують допомагати громаді

  • 868

Фото без опису

25 квітня знову зустрічали на Куликівщині естонських друзів. Вірний друг і невтомний помічник громади Лео Кютт вже втретє від початку війни мужньо долає на авто тисячі кілометрів щоб привезти  допомогу від своїх земляків з Пилва і Ряпіна для громади та підтримати у важкі часи.

З ним неодмінно до Куликівки їдуть й інші давні і нові друзі громади. Цього разу з паном Лео прибули Яан Конкс, який також втретє від початку війни відвідує громаду, Раул Лепассон та Валле Кукласе. Пан Раул останній раз відвідував Куликівщину ще до створення громади у 2016 році. А пан Валле бував на Куликівщині аж у 2010 році.

Естонські колеги зустрілися із селищним головою Юлією Постернак . З цікавістю послухали про те, як громада жила в період бойових дій на Чернігівщині і рік після деокупації, про сьогоднішні проблеми  громади і першочергові завдання, зокрема відбудова зруйнованого житла, продовження ремонтів укриттів в закладах освіти.

Побували в уже відремонтованих укриттях Куликівського садочка і ліцею. Побачили руйнування, які принесла війна Грабівці, оглянули також нещодавно встановлені модульні будинки.

Ці гості завжди їдуть до громади з допомогою. Цього разу привезли бензопили та мотокоси, генератори для комунального підприємства селищної ради, також бензопили та мотокоси для ліцею і садочка, поповнення для гуманітарного штабу – гумові чоботи  для наших захисників, а також автомобілі Форд Ренджер та вантажний бус, який просили передати для потреб ЗСУ.

Юлія Постернак від імені громади вкотре дякувала естонським друзям за постійну підтримку у нелегкі часи для України.  

Окремий подарунок - ноутбук для навчання пан Лео Кютт привіз для свого маленького друга Олексія Караваєва з Куликівки,  з яким подружився в мережі Фейсбук. Олексій з багатодітної родини, але постійно живе з бабусею.