Благодійний концерт військового оркестру на підтримку ЗСУ

  • 997

Фото без опису

 

12 травня у Куликівці, в Центрі культурних послуг, відбувся концерт військового оркестру 8-го навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України, військовий диригент та  керівник - полковник Микола Смаль.  Це був благодійний концерт на підтримку ЗСУ. У фойє закладу встановили тематично-креативну благодійну скриньку, куди й збирали кошти на підтримку  українського війська.   

У заході, що був присвячений Дню матері, який в Україні відзначатимуть цієї неділі,  взяли участь голова Чернігівської районної військової адміністрації Андрій Попик та його перший заступник Сергій Крамаренко.  

На початку концерту до присутніх звернулася селищний голова Юлія Постернак. Вона висловила гордість за українських матерів, які виховали покоління вільних і незламних патріотів і воїнів. Голова громади подякувала мамам загиблих героїв за синів-патріотів, за стійкість у прийнятті важкої втрати та закликала усіх шанувати довіку мам, які втратили найдорожче у цій війні за майбутнє  України – своїх дітей.   

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів Куликівщини та усіх, хто віддав життя за Україну.

Військовий оркестр, який з початку війни виконує важливу місію підняття престижу України у світі та патріотичного духу всередині країни, є активним учасником міжнародних фестивалів військових оркестрів,  подарував глядачам годину справжнього музично-патріотичного драйву. У програмі концерту звучали патріотичні українські пісні, народжені війною, від солістів оркестру Ольги Печко, Марини Юрченко та Ярослава Косолапа. Останній, до слова, народився у Горбовому,  і перший сценічний досвід набував на Куликівщині.  Серед учасників оркестру також куликівці Олександр Митькевич та Андрій Срібний.   

Багаторічний керівник духового оркестру при Центрі культурних послуг та викладач Куликівської мистецької школи Віктор Срібний, який свого часу також був учасником цього військового оркестру, подякував колегам та своїм колишнім вихованцям,  за чудовий патріотичний концерт.  

У благодійну скриньку зібрали 17170 гривень. Кошти будуть передані традиційно через куликівських волонтерів – БО БФ «СІВЕРЯНИ» на потреби ЗСУ.